Απόψεις

Ακριβά τα φοιτητικά ενοίκια φέτος

Ακριβά τα φοιτητικά ενοίκια φέτος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Οι γονείς των νέων (αλλά και των παλιών) φοιτητών θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού τα ενοίκια φέτος έχουν φτάσει στα ύψη. Μια γκαρσονιέρα επιπλωμένη στοιχίζει το μήνα 300 – 500 ευρώ. Χώρια τα υπόλοιπα έξοδα, φαγητό, λογαριασμοί, καφεδάκια, τσιγαράκια, εισιτήρια κλπ. κλπ.

Να μη ξεχνάμε ότι ένας στους 3 Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που σημαίνει ότι, όχι μόνον δεν μπορεί να σπουδάσει το παιδί του, αλλά ούτε να το συντηρήσει.

Απ’ την άλλη μεριά πολλοί από εκείνους που μπορούν σκέφτονται, αντί να πληρώνουν ενοίκιο, 5 χρόνια επί 5.000 = 25.000 ευρώ, καλύτερα συμφέρει να αγοράσουν τις γκαρσονιέρες.

Προς το παρόν πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι. Οι γονείς εκτός από τα λεφτά να στέλνουν κάθε μήνα,  με το ΚΤΕΛ το δεματάκι με τρόφιμα (αυγά, τραχανά κλπ.). Και οι φοιτητές το καλοκαίρι που δεν έχει μαθήματα να δουλεύουν για να βγάλουν ένα μέρος από τα έξοδα τους – δηλαδή όπως γίνεται σε όλες τις χώρες στο εξωτερικό.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button