Λήμνος

ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

Γραφει ο Μιχάλης Μπίσκος,  Πολίτικος Μηχανικός, Ειδικός σε θέματα Αλατιού και Αλυκών, Συγγραφέας σχετικού συγγράμματος.  

Η καλή είδηση της ημέρας για την Λήμνο ήταν ότι στις 15/1/2022, με το πλοίο ΜΥΚΟΝΟΣ έφθασαν από την Μυτιλήνη δύο φορτηγά με αλάτι, για να καλύψουν το έλλειμμα που δημιουργήθηκε με τον πρόσφατο χιονιά στα ξεπαγώματα του οδικού δικτύου του Νησιού μας.

Μπράβο λοιπόν στον Έπαρχο μας που έγκαιρα μερίμνησε καθώς και στους αρμόδιους υπαλλήλους του Επαρχείου μας, που συνεχώς φροντίζουν για την οδική μας ασφάλεια και αυτό είναι μία αλήθεια που πρέπει να τονίσουμε.

Όμως από την άλλη μεριά όταν γνωρίζεις ότι η Λήμνος διαθέτει την δεύτερη μεγαλύτερη αλατόλιμνη της Ελλάδος με παραγωγική δυνατότητα  που θα κάλυπτε τις εισαγωγές μας σε αλάτι, τότε είναι δύσκολο να χωνέψεις αμάσητο το γεγονός ότι, σήμερα φθάσαμε να επαιτούμε  από την γειτονική μας Μυτιλήνη  να μας προμηθεύει το αλάτι που χρειαζόμαστε για τα ξεπαγώματα  μας.

Τίποτα όμως δεν συμβαίνει τυχαία στον τόπο μας, όταν εδώ και περίπου τριάντα χρόνια στα μέσα τις δεκαετίας του 90 σταμάτησε η υλοποίηση της επένδυσης Αλυκής Λήμνου, έκτοτε κανένας αρμόδιος είτε ήταν άρχοντας, ή τοπική αυτοδιοίκηση, ή τοπικός φορέας ή βουλευτής, ή  εκπρόσωπος κόμματος, η σωματείο, ή τέλος πάντων οτιδήποτε άλλο, κανένας μα απολύτως κανένας δεν  θέλησε να ασχοληθεί πια με αυτή την επένδυση.

Η μόνη εξαίρεση που υπήρξε μέσα σε όλη αυτή την απίστευτη αδιαφορία ήτανε το Ράδιο Άλφα της Λήμνου, που έως και σήμερα μέσα από της εκπομπές του ο  Ηλίας ο Κότσαλης, προς τιμή του στάθηκε στο ύψος του δημοσιογραφικού του καθήκοντος, παρουσιάζοντας την επένδυση από όλες τις πτυχές της και είναι άξιος συγχαρητηρίων.

Κλείνοντας την σύντομη αλλά όχι ευχάριστη αναφορά, ειλικρινά διερωτώμαι αν στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας στο Νησί μας, μήπως κανένας αρμόδιος από τους παραπάνω άρχοντές μας, στα πλαίσια της ανάπτυξης της Νήσου μας θυμήθηκε ή τουλάχιστον του ψέλλισε κανένας την ανάγκη αξιοποίησης της Αλυκής Λήμνου.?

Μιχάλης Μπίσκος

Ιανουάριος 2022

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button