Αλάτι Ιμαλαΐων και ακτινίδια Νέας Ζηλανδίας.

Αλάτι Ιμαλαΐων και ακτινίδια Νέας Ζηλανδίας
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Δεν πίστευα στα μάτια μου!
Για τον σολωμό Νορβηγίας, για τον καφέ Κολομβίας και για τις μπανάνες Βραζιλίας δεν μπορώ να πω τίποτα, γιατί δεν παράγονται στην Ελλάδα και τα εισάγουμε.
Αλλά όταν στην περιοχή Κατερίνης, στις αλυκές Κίτρους, παράγονται βουνά ολόκληρα θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι κορυφαίας ποιότητας, και στον εύφορο κάμπο γύρω από την Κατερίνη σε 68.000 στρέμματα καλλιεργούνται και παράγονται 840.000 τόνοι τα περίφημα βραβευμένα ακτινίδια Hayward, Sorelli κλπ. – και μάλιστα εξάγονται σε όλο τον κόσμο – τι δουλειά έχουν σε ένα σουπερμάρκετ της Κατερίνης το αλάτι Ιμαλαΐων και τα ακτινίδια Νέας Ζηλανδίας;