Απόψεις

Άλλαξε ο Μανωλιός

Άλλαξε ο Μανωλιός

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Από το 1981 μέχρι σήμερα, επί 40 ολόκληρα χρόνια, στη χώρα μας έχουν γίνει 128 κυβερνητικοί ανασχηματισμοί, 260 μετατάξεις, 380 αναβαθμίσεις, 420 Συντονιστικά Όργανα, 528 Σχέδια Δράσης, 1.486 συσκέψεις, τηλεδιασκέψεις κλπ.

Μετά από όλα αυτά τα θαυμαστά, ανασχηματίστηκε και αναβαθμίστηκε και το χρέος της χώρας μας, ξεπέρασε τα 300 δισεκατομμύρια. Τα «κόκκινα δάνεια» κι αυτά ανασχηματίστηκαν και ξεπέρασαν τα 30 δισεκατομμύρια. Η χώρα μας υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια, η ανεργία έφτασε σε ύψη ρεκόρ, το ίδιο και η φτώχεια. Νέα γενιά μεταναστών εγκατέλειψαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τη χώρα μας, άρχισαν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, συσσίτια, πλημμύρισαν οι διάφοροι μετανάστες νόμιμοι και λαθραίοι.

Είμαστε μια μυστήρια χώρα κι ένας περίεργος λαός. Πάντα πιστεύουμε ότι την τελευταία στιγμή πριν από τη χρεοκοπία θα γίνει κάποιο θαύμα και θα σωθούμε. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά, τραβά, τραβά…».

Μπορεί να αμφιβάλλουμε εάν θα γίνουν αυτά που εξαγγέλλει ο εκάστοτε πρωθυπουργός μας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά τα θέλουμε, μας αρέσει να τα ακούμε, κι ας μη τα πιστεύουμε.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button