Λήμνος

Άλλη μια διαδρομή περπατήματος ! Υπαρχουν και άλλες πολλές…

Ο Περιπατητικός Τουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης του στη Λήμνο, ήταν το θέμα συζήτησης στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ (11/5/21)  με συνομιλητές, αρχικά τον  Παναγιώτη Σφυρή και στη συνέχεια τη Νίτσα  Δώρα.

Και οι δυο έχουν  συμμετάσχει με ομάδες Περιπατητικού Τουρισμού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο περίφημο Φαράγγι  της Σαμαριάς,  στην Κρήτη.

Ο Παναγιωτης Σφυρής μας  είπε ότι Λήμνος με το χαμηλό και ήπιο ανάγλυφο της προσφέρεται για τη δημιουργία “εύκολων” περιπατητικών διαδρομών, που θα πρέπει να ορισθούν και να περιγραφούν, η κάθε διαδρομή για τα ιδιαίτερα της στοιχεία  και το βαθμό δυσκολίας της. Υπάρχουν,  μας είπε,  στην Περιοχή του,  στα χωριά Δάφνη, Σαρδές, Κατάλακκο,  παλιά μονοπάτια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν περιπατητικές διαδρομές. Ειδικά για τη διαδρομή απο Σαρδές  προς  Γομάτι,  για την οποία είχαμε κάνει σχετική ανάρτηση, μας είπε ότι  είναι μια ιδιαίτερη,  στη Λήμνο,  διαδρομή,  σε ένα κατάφυτο τοπίο χωρίς σύγχρονες αλλοιώσεις…

Η Νίτσα Δώρα μας μίλησε για μια προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη απο τον Ορειβατικό Όμιλο Φυλής, για την Πρόεδρο  του Ομίλου, που  ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι (2020)  στη  Λήμνο,  εντόπισε τα ενδιαφέροντα σημεία, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Λήμνου και τον ενημέρωσαν για την προσπάθεια που κάνουν. Για φέτος, μας είπε η Νιτσα,  σχεδιάζουν να επισκεφτούν τη Λήμνο  και να περπατήσουν σε διαδρομές που έχουν επιλεγεί.

Όλα αυτά δείχνουν  να είναι η αρχή για να μπει και η Λήμνος σε Προορισμούς Περιπατητικού Τουρισμού. Θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει ενδιαφέρον και από την πιο αρμόδια για το θέμα Αρχή,  που είναι η ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ !

Στη Φωτογραφία ο δρόμος απο Αγιο Δημήτριο προς Κοντια , διπλά απο το Φράγμα, που ειναι μια ζωντανή Λίμνη! Η διαδρομή αυτή που εμείς (με τον Γιώργο και τη Σούλα)  δεν περπατήσαμε άλλα “τσουλήσαμε”, ειναι γεμάτη περιποιημένες καλλιέργειες, αμπέλια, βουκολικά στοιχεία (αγελάδες,  ένας διανος με κλωσσοπουλια)  και η Λίμνη που είπαμε.

Η διαδρομή αυτη έχει,  επίσης,  το εξής πολύ σπουδαίο πλεονέκτημα: στο τέλος τον Κοντιά, οπου μπορεί να συνεχιστεί το περπάτημα μέσα στα “αρχοντικά” σοκάκια του !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button