Αμυγδαλωτά Ν. Κούταλης : Οπτικά και Γευστικά υπεροχα. Απο τη ΣΑΕΚ : “Αφιέρωμα στη Λημνιακή Γαστρονομία”
ΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΕΚ (ΠΡΩΗΝ ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ :
“ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ”
Η Διεύθυνση της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) Λήμνου έχοντας ως στόχο την εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά, την εξωστρέφεια, τη σύνδεση της Σχολής με την κοινωνία και την Αγορά εργασίας και θέλοντας να προβάλει και να αναδείξει την υπέροχη γαστρονομική παράδοση της Λήμνου, φέτος όπως και πέρυσι, προχώρησε στη δημιουργία σειράς βίντεο “ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ” με παρασκευές τοπικών εδεσμάτων.
Τα βίντεο δημοσιεύονται στο νέο Κανάλι της ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) ΛΗΜΝΟΥ στο YouTube στο παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtube.com/@user-lh2go7ir8s?si=jQ_xpbotGXQZ0UvS
Στα 5 προηγούμενα βίντεο η Διευθύντρια της Σχολής κα Ιουλία Λυγδά, ο Σεφ-Εκπαιδευτής κ. Ηλίας Κελεμένης με τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Σεφ της Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ παρουσίασαν την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής:
1. Των χειροποίητων ζυμαρικών ΒΑΛΑΝΕΣ ΛΗΜΝΟΥ.
2. Του φημισμένου και βραβευμένου τυριού ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ.
3. Του παραδοσιακού φαγητού της Λήμνου, “ΚΑΣΠΑΚΙΝΟ”.
4. Των παραδοσιακών Λημνιών χειροποίητων ζυμαρικών, τα φημισμένα ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ.
Και των ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΩΝ, ή αλλιώς φλωμαρόπιτες, διότι τις φτιάχνουν οι νοικοκυρές την ίδια μέρα μετά την παρασκευή των φλωμαριών με την ίδια ζύμη.
5. Των πασχαλινών, παραδοσιακών κουλουριών και κουλούρων με κόκκινα αυγά.
Σήμερα μας παρουσιάζουν το 6ο βίντεο: την προετοιμασία και τον τρόπο παρασκευής για τα ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, όπως τα έφτιαχναν οι νοικοκυρές στη ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ .
Η Διεύθυνση της Σχολής ευχαριστεί θερμά την κα Μαρία Σκοπελίτου για την παρουσίαση και παρασκευυή των αμυγδαλωτών, για την θετική ανταπόκρισή της και την όμορφη συνεργασία τους!
Θερμές ευχαριστίες απευθύνει και προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου και τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Σκαπέτη για τη φιλοξενία στο χώρο τους και την άψογη συνεργασία!