Περιοδικό

Αν δεν έχεις πολλά λεφτά για τη δεξίωση του γάμου

Αν δεν έχεις πολλά λεφτά για τη δεξίωση του γάμου

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Μια παροιμία λέει ότι, αν δεν παντρευτείς ή δεν χτίσεις σπίτι, δεν ξέρεις πόσα πολλά θα πληρώσεις για τα έξοδα.

Αυτό το ήξεραν δύο νιόπαντροι στην Αγγλία, ο Tom Browne και η σύζυγός του Victoria, οι οποίοι αποφάσισαν να τη βγάλουν όσο πιο οικονομικά γίνεται και να πληρώσουν όσο πιο λίγα γίνεται, χωρίς οι προσκαλεσμένοι τους να στερηθούν την καθιερωμένη δεξίωση μετά την τελετή και το μυστήριο, η οποία, ως γνωστόν, στοιχίζει 20-30 ευρώ το άτομο, χώρια η ορχήστρα, και εάν προσκαλέσεις πολύ κόσμο, ας πούμε 400-500 άτομα, όταν κατόπιν έλθει ο λογαριασμός μπορεί να πάθεις μεγάλη λαχτάρα και εγκεφαλικό.

Έτσι λοιπόν, προσκάλεσαν χωρίς φόβο πολύ κόσμο στο γάμο, όσους περισσότερους μπορούσαν, και κράτησαν μυστήριο και μυστικό το μενού για τη δεξίωση μετά την τελετή.

Όταν λοιπόν όλοι μετά την εκκλησία πήγαν στη δεξίωση, κι άρχισε η μουσική και τα γκαρσόνια να σερβίρουν, έπαθαν πλάκα με αυτό που ήταν το κύριο πιάτο. Κανείς δεν περίμενε ότι, αντί για ορεκτικά, σαλάτα, ποικιλία τυριά, φιλέτο, μπριζόλες, σουτζουκάκια κλπ. θα ήταν το πιο συνηθισμένο φαγητό, δηλαδή πίτσα.

Οι νεόνυμφοι σκέφτηκαν ότι όλοι αγαπούν την πίτσα, η οποία είναι νόστιμη, πολύ χορταστική, και …φτηνή!

Σκέφτηκαν επίσης να πρωτοτυπήσουν, δηλαδή, οι καλεσμένοι να φάνε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, κάτι που θα τους έκανε εντύπωση και θα το θυμούνταν. “Άλλωστε” είπε η νύφη, “δεν ήθελα παραδοσιακά τραπεζώματα, και έψαχνα κάτι που θα έκανε το γάμο ξεχωριστό”.

Στην Ελλάδα βέβαια, αυτό το λέμε κάπως αλλιώς. Λέμε ότι έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία.

Παράγγειλαν, λοιπόν, 30 πίτσες “γίγας” (άλλες 5 ήταν “δώρο-προσφορά της πιτσαρίας”), 20 σκορδόψωμα, 20 κουτιά με τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες!

 

Έτσι, το τραπέζωμα τους στοίχισε μόνο 350 ευρώ. Και όλοι έφαγαν με μεγάλη όρεξη, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που τους αρέσει πολύ η πίτσα και οι τηγανητές πατάτες!

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button