Περιοδικό

Ανατροπές !

ΧΡΟΝΟΓΡΆΦΗΜΑ –  Της  Χριστίνας Κάβουρα

Ζούμε σε μια χαοτική κατάσταση,  όλη η επικράτεια βιώνει  μια περίεργη συγκυρία, φοβική, μοναχική, ιδιόμορφη.

Σ’ αυτή λοιπόν την ανατροπή της ζωής μας, ακολουθούν και πολλές άλλες ανατροπές, όχι απαραίτητα άσχημες !

Πρώτη φορά βλέπω τα κανάλια της τηλεόρασης να κατακλύζονται από  επιστήμονες, από ανθρώπους μορφωμένους, καλλιεργημένους τους οποίους παλιότερα σπάνια τους  βλέπαμε,  σπάνια  τους καλούσαν,  σπάνια τους ακούγαμε !

Θα μου πείτε ότι τώρα διάγουμε μια ειδική ως και εξαιρετική περίσταση και αυτοί έχουν τον λόγο !

Θα διαφωνήσω !

Αυτοί οι άνθρωποι πάντα έχουν λόγο, πάντα μπορούσαν και μπορούν να μας πουν ενδιαφέροντα πράγματα μόνο που το πρόγραμμα των περισσότερων καναλιών στην προ κορονοϊό  εποχή  ασχολιόταν ως επί το πλείστον με  το κουτσομπολιό των διασήμων και μη, μάζευε πικάντικες ως και γελοίες ιστορίες προσώπων,  που προσωπικά δεν ήξερα, απλά περίμενα να ακούσω τις ….. ειδήσεις !

Κάνοντας ζάπινγ έχω πέσει π.χ. σε έναν κύριο που μου φάνηκε ντυμένος καρναβαλικά, αν και δεν ήταν απόκριες, και έκρινε κάποιες κοπέλες σαν τα κρύα τα νερά οι οποίες  – δεν κατάλαβα και καλά  – μάλλον έκλαιγαν γιατί η μια κατηγορούσε το ….. φόρεμα της άλλης !

Το να ψάχνεις για μια εκπομπή / διαγωνισμό ένα ακριβό φόρεμα σε μια εποχή και ηλικία, που οι προτεραιότητες θα πρέπει να είναι διαφορετικές  και πιο  ανεβασμένες,  να αντιμετωπίζεις το όλο θέμα τόσο «σοβαρά»,  καταντά όχι απλά γελοιότητα  αλλά και  αφάνταστη  καταβαράθρωση  της  προσωπικότητας του ατόμου !

Και σε εμένα αρέσει η κομψότητα αλλά δεν την έχω αναγάγει και σε  τέτοια  ….. ύψη, ούτε θεωρώ ότι πρέπει τα κανάλια να αντιγράφουν τέτοιες εκπομπές προφανώς από κανάλια του εξωτερικού γιατί δεν  θέλω να πιστεύω ότι τα δικά μας  εδώ «αρμόδια κεφάλια»  θα έφθαναν σε τέτοια ύψη κακογουστιάς  !

Επίσης  κάπου αλλού έτυχε να δω κάποιες νοικοκυρές  ή και νεαρές εργαζόμενες κυρίες, που έψαχναν μανιωδώς φορέματα και παπούτσια και διάφορα άλλα που οι συμπαίκτριες τους τα εύρισκαν αισχρά έως αποκρουστικά  και η μεταξύ των συμπεριφορά ήταν αγενέστατη έως κατινίστικη! Η αποθέωση της …. Κακίας !

Έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους, συγγραφείς, σκηνοθέτες,  πολύ καλούς σοβαρούς θεατρικούς ηθοποιούς που θα μπορούσαν  να δημιουργήσουν εξαιρετικές ψυχαγωγικές εκπομπές, άλλοτε η σάτιρα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα,  και να ανεβάσουν το επίπεδο της τηλεόρασης σε πολλούς τομείς  τώρα που έχουμε ανάγκη κάτι σωστό!

Λέτε να μας έρθει και καμιά καλή είδηση και να αναβιώσει η Άνοιξη όπως την ξέραμε ?

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button