Περιοδικό

Γλώσσα μοσχαρίσια με πουρέ πατάτας

Γλώσσα μοσχαρίσια με πουρέ πατάτας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη γλώσσα μοσχαρίσια
  • Αλάτι, πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα
  • 2 φακελάκια σκόνη για έτοιμο πουρέ πατάτας
  • Μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την γλώσσα καλά και την βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Την βράζουμε για 5 λεπτά και πετάμε το νερό.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα φρέσκο νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε την γλώσσα μέχρι να μαλακώσει, περίπου μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος της γλώσσας.

Όταν δημιουργείται αφρός, τον αφαιρούμε.

Βγάζουμε την γλώσσα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σουρώνουμε το ζουμί, θα το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε πουρέ.

Όταν η γλώσσα κρυώσει, αφαιρούμε την λεπτή άσπρη πέτσα που την καλύπτει και την κόβουμε σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου.

Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Σερβίρεται με ένα κομμάτι λεμόνι και συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασάκι Λήμνου.

Αντί για πουρέ πατάτας, μπορούμε να σερβίρουμε ρύζι  ή ρώσικη σαλάτα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button