Περιοδικό

Αναζητώντας  την Ανάσταση

Αναζητώντας  την Ανάσταση

Γράφει (κάθε Παρασκευή) η Χριστίνα Καβουρα

Η ανάβαση προς την Ανάσταση έχει αρχίσει !  Περιμένουμε όλοι το Πάσχα,  περιμένουμε μια καλύτερη Λαμπρή από πέρυσι , με την Ανάσταση να  …. γίνεται στην ώρα της, με την μαγειρίτσα να μας περιμένει, με τις συζητήσεις για την τιμή του αρνιού που ανέβηκε, με το βάψιμο των αυγών που θα τσουγκρίσουμε,  με την αγορά των σοκολατένιων αυγών για τα παιδιά, οι νοικοκυρές ψάχνουν να βρουν κουλούρια και τσουρέκια, τσουρέκια Κωνσταντινοπολίτικα, ή τσουρέκια με σοκολάτα, τσουρέκια  γεμιστά, είναι καιρός που ξεχάσαμε το ζύμωνα των τσουρεκιών και το πλάσιμο των κουλουριών,  λαμπάδες πασχαλινές για τα Βαφτιστήρια, προσωπικά τρέχω με τα λουλούδια του επιταφίου, κάπου δεν βρίσκω λευκές ορχιδέες !

Σίγουρα δεν είναι αυτό το νόημα της Ανάστασης, σίγουρα πάλι κάπου βαλτώσαμε ίσως γιατί τα μηνύματα είναι δύσκολα και εμείς προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στα πιο εύκολα, περάσαμε και δύσκολες Αναστάσεις με την πανδημία !

Όμως  το μήνυμα της Ανάστασης είναι η Ειρήνη και η Αγάπη,  οι οποίες στην πορεία μας πάλι εξέλειπαν !

Θα περίμενα στον αιώνα που ζούμε να μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά χωρίς νεκρούς και κατεστραμμένες πόλεις, χωρίς ερείπια ! Ένας πόλεμος γεμάτος ερείπια υλικά και ψυχικά ! Ίσως τα ερείπια που αφήνει αυτός ο πόλεμος στις ψυχές των ανθρώπων είναι τα πιο δύσκολα, αυτά που αποδομούνται δυσκολότερα αν αποδομηθούν και ποτέ.

Βλέπω την κυρία στην τηλεόραση να κλαίει γιατί το σπίτι που έχτιζαν μια ζωή καταστράφηκε συθέμελα και ματώνει η ψυχή μου ! Θα μου απαντήσετε ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν θα χρειασθούν πλέον … επίγεια σπίτια και αυτό είναι ακόμα πιο θλιβερό !

Επίσης έχει πέσει από ανθρώπους που θα έπρεπε να μιλήσουν μια «άκρα του τάφου σιωπή» για να θυμηθώ τους στίχους από τους «ελεύθερους πολιορκημένους»  του Εθνικού μας  ποιητή Διονυσίου Σολωμού !

Η Εκκλησία που θα έπρεπε να λάβει θέση,  η κατ εξοχήν αρμόδια για την μετάδοση του Αναστάσιμου Μηνύματος, θα έπρεπε να είναι στις επάλξεις,  όχι με μηνύματα χλιαρά, η ειρήνη απαιτεί  φωνές δυνατές και συλλογικές, η ειρήνη είναι πάνω από Εθνικισμούς, φατρίες, κερδοσκοπίες  ή τουλάχιστον πρέπει να είναι.

Άνθρωποι του πνεύματος, ταγοί της Εκκλησίας πρέπει να περάσουν μπροστά  από τον όποιο φόβο, κάνοντας το ειρηνικό τους καθήκον,  ενθυμούμενοι ότι Εκείνος,  ο Αθώος, φορτώθηκε τον βαρύ σταυρό Του,  γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού !

Έχουμε το δικαίωμα για καιρούς ειρηνικούς ? Έχουμε το δικαίωμα  της ελευθερίας, της  αναζήτησης  της ευτυχίας  όπως καθορίζεται στα Συντάγματα  των λαών, όπως καθορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ?

Οδεύουμε πάλι μέσα από την Μ. Εβδομάδα στην Ανάσταση ! Εύχομαι να βρούμε επιτέλους  την Ανάσταση  ειρηνική και χαρούμενη !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button