Ανακοινώσεις

Ανοικτή στο κοινό η Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών της Λήμνου στο Σαχτούρειο

Ανοικτή στο κοινό η Αίθουσα Μεγάλων Ευεργετών της Λήμνου στο Σαχτούρειο

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και είναι ανοικτή στο κοινό η Αίθουσα των Μεγάλων Ευεργετών της Λήμνου, στο Σαχτούρειο Οίκημα, στον Ρωμέικο Γιαλό (οδός Σαρρή 1). Η αίθουσα αποτελεί υλοποίηση της πρότασης της διακεκριμένης λημνιάς λογοτέχνιδας Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου προς τον Δήμο Λήμνου, να αποκτήσουν στέγη οι ευεργέτες του τόπου μας και να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή σε εκείνους που ευεργέτησαν τη Λήμνο.
Ο χώρος φιλοξενεί τα πορτραίτα και τις βιογραφίες των μεγάλων ευεργετών του νησιού, από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα, οι ευεργέτες που παρουσιάζονται ανήκουν σε δύο χρονικές περιόδους: στην πρώτη, από την ημέρα υποδούλωσης του νησιού από τους Οθωμανούς, το 1478, έως την ημέρα της απελευθέρωσης, το 1912. Στην δεύτερη χρονική περίοδο, σε ομαδική λίστα, οι ευεργέτες ανήκουν στα χρόνια: από την απελευθέρωση του νησιού το 1912 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945. Επίσης, εκτίθεται φωτογραφικό υλικό από τα σχολεία, τις εκκλησίες και τα λοιπά κτίρια τα οποία ανεγέρθηκαν με δωρεές τους.
Η αίθουσα μεγάλων ευεργετών είναι ανοικτή στο κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:00.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button