Περιοδικό

«Antivirus» αλληλεγγύη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

«Antivirus» αλληλεγγύη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Δεν μπορεί να τους σταματήσει κανείς! Ότι κι αν συμβεί, αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν τον τρόπο να οργανωθούν, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους – οι οποίες φαίνεται να είναι αστείρευτες – και να προσφέρουν βοήθεια στους συμπολίτες.

Ο λόγος για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, η οποία ξεκίνησε τη νέα της πρωτοβουλία. Θα έλεγε κανείς πως οι Κατερινιώτες αντιστέκονται στον ιό αναπτύσσοντας το δικό τους …antivirus!

Μία ομάδα οκτώ ατόμων συσκευάζει τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τα  παραδίδει στις ανήμπορες οικογένειες του δήμου Κατερίνης που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και το επόμενο χρονικό διάστημα στηρίζοντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής με στόχο τη ενίσχυση ευπαθών και ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Μία άλλη ομάδα, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά,  κάνουν διαλογή και ετοιμάζουν φάρμακα για πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να τα προμηθευτούν.

Ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης φαρμάκων

Η δραστήρια και πολυσχιδής ομάδα των εθελοντών της Πιερίας οργάνωσε το 2012 ένα από τα πρώτα Κοινωνικά Φαρμακεία της χώρας το οποίο μάλιστα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διαθέτει ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης φαρμάκων.  Ειδικά τις ημέρες του αποκλεισμού μας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, το εργαλείο αυτό αποδεικνύεται σωτήριο για εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι από το σπίτι τους μπορούν να ελέγξουν αν το Κοινωνικό Φαρμακείο διαθέτει το φάρμακο που χρειάζονται.

Μπείτε στο site της Ομάδας www.otoposmou.gr  και δείτε τους να δουλεύουν  στο βιντεάκι των 90 δευτερολέπτων ή ξεφυλλίστε το άλμπουμ φωτογραφιών της δράσης «Είμαι κι εγώ εδώ». Η διαλογή, ο έλεγχος και η καταχώρηση των φαρμάκων γίνεται από εθελοντές ενώ την λειτουργία της δομής έχουν αναλάβει 25 επαγγελματίες φαρμακοποιοί από την Κατερίνη. Τα φάρμακα διατίθενται δωρεάν σε ανήμπορες οικογένειες των οποίων η κοινωνική και οικονομική κατάσταση ελέγχεται από κοινωνικούς λειτουργούς όπως π.χ. του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου Κατερίνης ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των εθελοντών και ενισχύει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές τους.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης έχει προμηθεύσει στο παρελθόν -αλλά και μέχρι πρόσφατα- το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης με ιατρικό υλικό αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (ναι, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), ενώ από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση του κορωνιού προμηθεύει κάθε δεύτερη μέρα το ΕΚΑΒ Πιερίας και ένα από τα δύο ΤΟΜΥ της πόλης (εξωτερικά ιατρεία) με 100 χειρουργικές μάσκες, 200 ζευγάρια γάντια, 100 ιατρικές ποδιές και 3 λίτρα αντισηπτικό.

Και όλα αυτά  από τα αποθέματα ενός απλού Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο  δεν διαχειρίζεται χρήματα αλλά λειτουργεί με βάση την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας όπως και την προνοητικότητα απλών πολιτών οι οποίοι έχουν κάνει πράξη το ρητό “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button