ΑπόψειςΕπιλεγμένα

“…απλά νιώθουμε ότι  κανείς δε νοιάζεται!!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 20/12/2019

Στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας παίξαμε στις 18 του Δεκέμβρη στη Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας  το  παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά

« Tο Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες και ικανότητες.

Πρωταγωνιστής το μικρό ποντικάκι , αυτό το τόσο παρεξηγημένο από όλους μας πλασματάκι, που όμως, σύμφωνα με το συγγραφέα, αλλά και σύμφωνα και με τη δική μας άποψη,   έχει κι αυτό το δικαίωμα να ονειρεύεται και να ελπίζει και να προσπαθεί να πετύχει το στόχο του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Όλα τέλεια έως εδώ, αφού κι εμείς αγαπάμε όλα τα ζωάκια , τα προβάλλουμε στη ζωή μας, υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα στην καθημερινότητά μας  και στα  παραμύθια και τα θεατρικά μας!!!

Τώρα θα μου πείτε… ,όσοι το γνωρίζετε βέβαια, εσύ στο σχολείο αυτό μια ζωή βάζεις ποντικοπαγίδες, κάνεις μυοκτονίες  και κυνηγάς  τα όμορφα, τα μικρά τα ποντικάκια… και τώρα μας κάνεις να τα αγαπήσουμε!! Και ομολογώ ότι έχω νιώσει και πολύ άσχημα κάνοντάς το!

Πραγματικά νιώθω απαίσια και ζητάω ειλικρινά συγγνώμη από τους μικρούς μας «Νικολάκηδες», έτσι τους είχαμε ονομάσει κάποτε , πριν δύο ,τρία χρόνια (και πραγματικά τους αγαπήσαμε, αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά),  γιατί μια χρονιά είχαν εμφανιστεί παντού μέσα στο σχολείο κοντά στου Αγίου Νικολάου, ε..κι από τότε έμεινε η ονοματοδοσία!!!

Να με συγχωρήσετε το ίσως ¨μαύρο χιούμορ” αλλά είναι και η πραγματικότητα που ζούμε χρόνια τώρα στο Σχολείο μας, στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας!!Να κάνουμε παρέα με τα ποντικάκια μας!!

Ομολογώ ,ότι μετά από την  αντικατάσταση του παραπαίοντος  πατώματος  του γραφείου διδασκόντων μας την περσινή  χρονιά, έχουμε μία εμφανή έλλειψη από τους «Νικολάκηδες» που είχαμε συνηθίσει να μας επισκέπτονται  καθημερινά, αλλά πού και πού εμφανίζεται πάλι και από κανένας!!

Αυτό που θέλω να τονίσω στους αρμόδιους  φορείς   είναι  πως ,το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας  έχει μεγάλες ανάγκες  επισκευής και συντήρησης  για να γίνει πιο  λειτουργικό όσον αφορά τις ανάγκες των μαθητών του,… και απλά νιώθουμε ότι  κανείς δε νοιάζεται!!

 

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

 

ΚΑΤΕΒΑΙΝΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button