Λήμνος

ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ !

ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΟΣ,  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ !

Η πρώτη υποψηφιότητα για τη θέση του  Δημάρχου Λήμνου ανακοινώθηκε επισήμως… Ο σημερινός Έπαρχος Βαγγελης Γιαρμαδούρος κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ και νωρίς το βράδυ (19.00) της Κυριακής (9/12) ανακοίνωσε την Υποψηφιότητα του με ένα Συνδυασμό με τίτλο: Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει, συνήθως,  και ένας  ικανός αριθμός  από  υποψήφιους οι οποίοι  αποτελούν το Συνδυασμό, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Γιαρμαδούρος επέλεξε, όπως είπε,  να είναι μόνος, περιστοιχιζόμενος από τους δυο Γιους του,  τον Κωνσταντίνο και  το μικρό (μαθητής του Γυμνάσιου)  Γιάννη.    

Υπήρχαν όμως και   κάποια άλλα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, όμως θεωρούμε ότι η παρουσία της σημερινής Πρόεδρου της  Κοινότητας Μύρινας Δ. Γαροφαλλίδου – Παπούλκα, καθώς και του Νίκου Ρηγόπουλου, με δράση σε Συλλόγους όπως ο Φιλοζωικός,  δείχνουν συμμετοχή στην προσπάθεια.

Όπως ειπώθηκε απο τον κ. Γιαρμαδούρο,  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,  ο Συνδυασμός του έχει προχωρήσει αρκετά  και θα ανακοινωθεί μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού, στον κατάλληλο χρόνο.

Μέχρι τότε μια πρώτη εικόνα μας δίνει η παρακάτω ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ,  η οποία μαζί  με όσα ελέχθησαν κατά τη συνέντευξη  βάζουν   ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση πόρων, μέσα από απλές καθημερινές πρακτικές,  καθώς και την  αναδιάρθρωση των λειτουργιών του Δήμου.  

Στο τέλος της διακήρυξης γίνεται μια γενικόλογη  αναφορά σε καίρια θέματα  του Δήμου,  ενώ είναι έμμεση αλλά σαφής η κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή. 

Αγαπητοί συμπατριώτες

Φίλοι και Φίλες
            Εδώ και αρκετό διάστημα, συζητώντας τα προβλήματα του νησιού μας με πολλούς συμπολίτες μας διακρίνει κανείς την αγωνία για το σήμερα και κυρίως το αύριο του νησιού μας.

Οι συζητήσεις αυτές έγιναν με ανθρώπους που γνωρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, με πολίτες που έχουν συμμετοχή στα κοινά, με δημότες που νοιάζονται ιδιαίτερα για τον τόπο μας και πιστεύουν ότι μπορούμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στην καθημερινή μας ζωή.

Τα προβλήματα δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν σε έναν τόπο, αλλά η εξεύρεση λύσεων και μάλιστα άμεσα είναι ποιο αναγκαία από ποτέ.

Οι σκέψεις και τα οράματα για να υλοποιηθούν απαιτούν γνώση και εμπειρία, υπομονή και επιμονή και φυσικά ανθρώπους.

Θεωρώντας ότι διαθέτω τα στοιχεία αυτά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου για να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου Λήμνου, η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στην κοινωνία και στους κατοίκους-δημότες της Λήμνου.

Η πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά απέδειξε ότι αφουγκράζομαι τους πολίτες και πάντα λειτούργησα και λειτουργώ με κανόνες ισονομίας και ευθύνης, με ανοιχτές τις πόρτες των γραφείων αλλά και τα αφτιά μου σε όλους τους συμπολίτες μας είτε για τα προβλήματα τους είτε σε προτάσεις και ιδέες που αφορούν το νησί μας.

 Με γνώση της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον νόμο «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής, των προβλημάτων αλλά και των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι καταλαβαίνουν και συμμερίζονται τους δημότες.

Στην απόφασή μου συντέλεσαν οι παροτρύνσεις πολλών συμπολιτών μας που μοιράζονται μαζί μου τις αγωνίες αλλά και τις προσδοκίες για μια διαρκώς καλύτερη Λήμνο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μας που μίλησαν μαζί μου και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους και τις σκέψεις τους, είναι αυτοί  που με ενθάρρυναν σε αυτό μου το βήμα, όλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε μια νέα προοπτική στον τόπο μας.

Υπολογίζω στη στήριξή τους,  ξεκινώ και απευθύνομαι σε όλους τους Λημνιούς συμπατριώτες μας.
            Η κίνηση που δημιουργήσαμε, έχει το όνομα « Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ », εμπνέεται από τις αρχές της συνεργασίας και της ενότητας, της συνεννόησης και των συγκλίσεων, χωρίς κομματικές λογικές και αποκλεισμούς, χωρίς προσωπικά συμφέροντα και χωρίς διαχωρισμούς.
            Με δεδομένη τη θέληση των πολιτών για επιλογές που να επικεντρώνονται στην τοπική κοινωνία και τη λογική της αυτοδιοίκησης, απευθύνομαι σε όλους, ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου που ανήκουν.

Είναι γνωστή η πολιτική μου προέλευση, αλλά στην εκλογή για την Δημοτική αρχή δεν προχωράω και δεν προχωράμε με κομματική λογική, αλλά με ένα πρόγραμμα και μια δέσμευση για να ξαναδώσουμε ζωή και να αναβαθμίσουμε το νησί μας και σίγουρα τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
            Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενεργούς πολίτες, τους νέους ανθρώπους, τα νέα πρόσωπα που θέλουν να υπηρετήσουν το νησί μας, και θέλουν να δουν να υλοποιούνται οι ιδέες τους, που θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα και να δώσουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

            Η συλλογικότητα μέσα από την προσφορά μας και η ανάγκη να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, ώστε να δοθεί διέξοδος στα σημερινά προβλήματα, είναι τα κίνητρα της απόφασής μας. Είμαι αποφασισμένος να εκφράσω τη συλλογική δύναμη των πολιτών μας, να διασφαλίσω την παραγωγική, κοινωνική, πολιτιστική συνοχή για την ανάπτυξή του νησιού μας.

            Υποσχόμενος ότι οι όποιες προτάσεις μας, θα έχουν την βάσανο της συζήτησης και της διαβούλευσης την διαφάνεια και συνεργασία προς τους δημότες μας, και επίσης τα χωριά μας πλέον θα έχουν αντιπροσωπευτική και ίση μεταχείριση.

 

Προτεραιότητές μας είναι: 

Η αναδιάταξη και ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών και οικονομικών, του Δήμου.

Η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των αιρετών, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων, σε όλους τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους ανά τομέα.

Η άμεση δραστηριοποίησή σε όλο τον δήμο, για τα ζητήματα υδροδότησης, αποχέτευσης, κατανάλωσης ενέργειας, με στόχο την μείωση των εισφορών από τους δημότες.

Η ορθολογική διαχείριση και η προστασία του κτηματολογίου του Δήμου μας.

Έργα και δράσεις, στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού στην Λήμνο ως στοιχείο απαραίτητο και αναπτυξιακό εργαλείο.

Η παρέμβαση για μεγαλύτερη εμπλοκή του Δήμου σε θέματα που αφορούν την κοινωνική μέριμνα, τον  πολιτισμό, τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στο νησί μας για όλους.

Ο προγραμματισμός έργων εμβέλειας για το νησί μας.

           

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button