Απόψεις

Απο τη Λημνο το Φάρμακο ενάντια στον Κορονοϊο ! Ανακοινώνεται σύντομα !

Μυρινα 1 Απριλίου 2020:   Οι Κολφάδες, ένα θαλασσινό πολύ γνωστό στη Λήμνο για τη Νοστιμιά του, ίσως αποδειχτεί το απόλυτο φάρμακο ενάντια  στον Κορονοϊο !

Όπως έγινε   γνωστό ,  το Κέντρο Ιατρικών Ερευνών (Κ.Ι.Ε) της του Πανεπιστημίου  Πατρών είναι  στο τελευταίο  στάδιο των  δοκιμαστικών,  τα ποια μέχρι τωρα  έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του  Κορωνοϊού.

Οι Κολφαδες είναι ένα μαλάκιο που αναπτύσσεται σε πετρώδεις  παράλιες , στη Λήμνο έχει μεγάλο  αριθμό στον Πέτασο,  απο όπου οι Αντρωνιάτες  απο παλιά τους μάζευαν και με ειδική  επεξεργασία, ζεμάτισμα κλπ   και  με αλεύρι , κακαφκαλίθρες, ανιθο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι τους  μετέτρεπαν σε χυλό , Μπλαμάτς , το  οποίο τηγάνιζαν για να έχουν τους περίφημους νοστιμότατους  κολφαδοκέφτεδες, οι οποίοι ήταν γνωστοί και ως  φάρμακο  για το ανοιξιάτικο άσθμα !

Η “πλουτωλίνη”,  που υπάρχει στους Κολφάδες  είναι, λένε οι λοιμοξιολογοι ,  ισχυρό αντιοξειδωτικό  το οποίο  ,όπως διαπιστώθηκε,  διαλύει τη  λιπαρή επιφάνεια του Κορονοϊού και έτσι τον αχρηστεύει ..

Σε αυτό το project εργάζονται οι Έλληνες ερευνητές  και αναμένεται  σύντομα να ανακοινώσουν το Φάρμακο που θα εξουδετερώσει τον θανάσιμο Κορονοϊό !

Μάλιστα για την εξέλιξη του πειραματικού σταδίου, ζήτησαν  απο το Κ.Ι.Ε  του Πανεπιστήμιου Πάτρας μια παρτίδα καλφάδες από τη Λημνο,  η όποια, γύρω στα 5 κιλά,  έφυγε με το χθεσινό (31/3)  δρομολόγιο του ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ !

Στη Φωτογραφία οι Κολφαδοκεφτέδες, έτοιμοι  ως  ουζομεζές , έναντια  στον Κορονοϊό  !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button