Απόψεις

Απο τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ: Συνεχίζεται η ροή των δωρεών προς το νοσοκομείο Λήμνου

Συνεχίζεται η ροή των δωρεών προς το νοσοκομείο Λήμνου

Του Βασίλη Κουτσίλα 25 Απριλίου, 2020

Απο τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ:

Ευγενική Παραχώρηση: Θωμάς Λούκας

ΑΘΗΝΑ. Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ροή των δωρεών προς το νοσοκομείο της Λήμνου ύστερα από την πρωτοβουλία για τη θωράκισή του, που ανέλαβε πριν από μερικές εβδομάδες ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού.

Πέρα από τις δωρεές που έχουν γίνει προς τον λογαριασμό που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος, η όλη πρωτοβουλία έχει παρακινήσει και άλλους Λημνιούς (και όχι μόνο) που προθυμοποιήθηκαν να προχωρήσουν σε δωρεές απευθείας προς το νοσοκομείο.

Μεταξύ αυτών είναι η δωρεά 6.000 ευρώ ενός ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Πέρα από το να συγκεντρώσουμε χρήματα για το νοσοκομείο θέλαμε παράλληλα να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της αλληλεγγύης και οι δωρεές που γίνονται απευθείας από τους πολίτες προς το νοσοκομείο δείχνουν ότι το πετύχαμε» είπε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Θωμάς Λούκας, ο οποίος προχθές Πέμπτη παρέδωσε από το ποσό που έχει συγκεντρωθεί δύο μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων.

«Θέλω και πάλι να διατυπώσω τη διαβεβαίωση ότι όχι μόνο θα υπάρξει διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αλλά να ξέρουν όλοι όσοι στηρίζουν την προσπάθεια ότι τα χρήματά τους θα διατεθούν αποκλειστικά για είδη ζωτικής σημασίας και όχι δευτερευούσης».

Στις αρχές της εβδομάδας, εξάλλου, πιστώθηκε στον λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου η πρώτη δόση (9.790 ευρώ) από τα χρήματα που μάζεψαν πρόσφατα οι Λημνιοί της Αμερικής, παρακινημένοι από σχετικό δημοσίευμα του «Ε.Κ.». Τις προσεχείς ημέρες θα πιστωθεί και το υπόλοιπο ποσό.

Ο κ. Λούκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Ηφαιστος» Αλέξανδρο Τσουκαλά, τον οποίο και είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και για το ποσό που συγκεντρώθηκε και για τη γενικότερη στήριξη.

Συνολικά ο Ιατρικός Σύλλογος έχει συγκεντρώσει ποσό άνω των 70.000 ευρώ, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι απευθείας δωρεές που έχουν γίνει από πολίτες προς το νοσοκομείο και ανέρχονται σε περίπου 15.000 ευρώ. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για δωρεές και δεν υπάρχει στα αγορασθέντα είδη ΦΠΑ, τότε η αξία των ειδών αυτών ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button