ΕπιλεγμέναΛήμνος

Απογραφείτε ακομη και τώρα, την τελευταια ώρα. Να γιατι το έχει ανάγκη και η Λημνος

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΣ Μύρινα, 3 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση

Δεδομένου ότι η απογραφή πληθυσμού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα που επηρεάζει σημαντικά το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα δέκα χρόνια, αφού ο πληθυσμός συνδέεται, μεταξύ άλλων, τόσο με ένταξή μας σε χρηματοδοτικά και άλλα προγράμματα, αλλά και με το ύψος των ποσών που διατίθενται, καλούμε τους δημότες μας που δεν έχουν απογραφεί, να προχωρήσουν άμεσα στην απογραφή τους.
Οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ προς τους δημότες της ΛΗΜΝΟΥ που δεν έχουν ακόμη απογραφεί – Με ποιους τρόπους μπορούν να το κάνουν
Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απογραφούν όσοι δημότες ΛΗΜΝΟΥ, οι οποίοι δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, γνωστοποιεί η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ). Οι δημότες μπορούν είτε να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, είτε να κλείσουν ραντεβού με τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.
Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή
Μέσω της πλατφόρμας gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – gov.gr Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας .
Β. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα
Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
ή
– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Παρακαλείσθε, εάν δεν έχετε απογραφεί έως τώρα, να επικοινωνήσετε το συντομότερο δυνατό με τον Δήμο Λήμνου, προκειμένου να προχωρήσετε άμεσα στην απογραφή σας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22543-50019, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button