2025
ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Απόψε ώρα 22.00 η Αστερομάτα στον ημιτελικό

Απόψε ώρα 22.00 η Αστερομάτα στον ημιτελικό

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Απόψε η Ελλάδα στον ημιτελικό της Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Κλαυδία, στην προσπάθειά της Ελλάδας να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (μεθαύριο 17/5).  Το τραγούδι «Αστερομάτα» θα παρουσιαστεί με το σκηνικό να ενισχύει την αφήγηση του τραγουδιού που θέτει στο επίκεντρο τον αποχωρισμό: Ο αποχωρισμός με όποιο νόημα έχει για τον καθένα, στην προσωπική του διαδρομή που οδηγεί στο Φως.
Θα πάρουν μέρος 16 χώρες. Από αυτές, οι 10 με την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό.
Η Κλαυδία με το τραγούδι «Αστερομάτα» θα εμφανιστεί στην 7η θέση του διαγωνισμού. Οι διαγωνιζόμενες χώρες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά:

Αυστραλία
Μαυροβούνιο
Ιρλανδία
Λετονία
Αρμενία
Αυστρία
Ελλάδα
Λιθουανία
Μάλτα
Γεωργία
Δανία
Τσεχία
Λουξεμβούργο
Ισραήλ
Φινλανδία
Τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού προχτές ανέδειξαν δέκα χώρες που εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Αυτές είναι:

Νορβηγία
Αλβανία
Σουηδία
Ισλανδία
Ολλανδία
Πολωνία
Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Πορτογαλία
Ουκρανία
Τα τραγούδια που θα προκριθούν από κάθε Ημιτελικό, καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την ψήφο του κοινού. Το κοινό στην Ελλάδα, μάλιστα, θα μπορεί για πρώτη φορά φέτος να ψηφίσει και online μέσω του www.esc.vote, καθώς και με τηλεφωνική κλήση και SMS.

Ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button