ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Αποτέλεσμα ανίχνευσης το Κρούσμα της Λημνου.

Επανερχόμενος στο πρωινό δημοσίευμα μας για το κρούσμα στη Λήμνο, θα δώσω μερικά ακομη στοιχεία, όσα μου επιτρέπονται,   γιατι πάντα παραμονεύει  ο  κίνδυνος στιγματισμού, παραλόγου μεν,   αλλά υπάρχει.

Το άτομο που διαπιστώθηκε  θετικό σε τεστ covid 19  και επομένως καταγράφηκε ως κρούσμα στη Λήμνο, αν δεν κάνω  λάθος το δέκατο,  μπορούμε να το πούμε ότι είναι  μια (ακομη) περίπτωση  “εισαγόμενου”  κρούσματος.

Πρόκειται για έναν  Λημνιό  φοιτητή  που σπούδαζε σε   Πόλη της Β. Ελλάδας με πολλά κρούσματα.

Από εκεί ήρθε προσφάτως στη Λήμνο, καθώς τελείωσε με  τις σπουδές του   και  ξενοίκιασε…

Στην πόλη όμως από την οποία  είχε αποχωρήσει ένα άτομο με κρούσμα,  στη διαδικασία της ανίχνευσης,  ανέφερε, και καλά έκανε,  ως στενή επαφή και τον Λημνιό,  προφανώς φίλο του.

Έτσι  ο Λημνιός Φοιτητής  ειδοποιήθηκε μαζί με τα στενά μελή της οικογένειας  του  να παραμείνουν  σε καραντίνα.  Στη συνέχεια η ΚΟΜΥ (Κινητή Ομάδα Υγείας)  που βρίσκεται στη Λήμνο και  κάνει τεστ, πήρε δείγματα  και  ο   Λημνιός  Φοιτητής  βρέθηκε θετικός.

Αυτό είναι  το κρούσμα της Λήμνου,  το οποίο απο οσα παραπάνω  ανέφερα  και είναι από αξιόπιστες πηγές,  δεν έχει  κυκλοφορήσει   στη Λήμνο,  αφού όταν έφτασε εδώ σχεδόν αμέσως ειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να μείνει σε καραντίνα… Κάτω απο αυτές τις περιστάσεις, μας ανέφεραν  ειδικοί,  δεν αναμένεται να υπάρξει διασπορά…

Διαπιστώνουμε από όλα τα παραπάνω  ότι  από πλευράς  του Λημνιού Φοιτητή,  έγιναν και έκανε  όσα  έπρεπε για να μην υπάρξει διάδοση του κορονοϊου.  Ακόμη διαπιστώνουμε οτι “δούλεψε” πολύ αποτελεσματικά το σύστημα της ανίχνευσης,  που είναι ένα σημαντικό μέσο για τον περιορισμό της πανδημίας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button