Επίκαιρα

Αποζημίωση στους παράκτιους αλιείς

Αποζημίωση στους παράκτιους αλιείς

 Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άνοιξε από προχτές 8 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα που δέχεται αιτήσεις για αποζημίωση στους παράκτιους αλιείς, οι οποίοι είναι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εφ’ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020.

Το ύψος της αποζημίωσης είναι ανάλογο με το ολικό μήκος του σκάφους:

Μικρότερο ή ίσο με 5,99 μέτρα, 800 ευρώ

Από 6 έως 11,99 μέτρα, 1.200 ευρώ

Από 12 έως 14,99 μέτρα, 3.500 ευρώ

Από 15 και μεγαλύτερο, 4.000 ευρώ, ανά σκάφος.

Οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλουν το αίτημά τους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου πλοιοκτητών στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για την υποδοχή των αιτημάτων από την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

Η ενίσχυση αυτή ονομάστηκε de minimis και αφορά ένα από τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και των πληττόμενων κλάδων του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button