Απόψεις

Απροσδόκητα μεγάλος αριθμός κατάταξης στο στρατό

Απροσδόκητα μεγάλος αριθμός κατάταξης στο στρατό

Το 12μηνο στρατιωτικής θητείας «πλημμύρισε» τα στρατόπεδα με νεοσύλλεκτους. Η σειρά» που μπήκε χτες στην υπηρεσία της πατρίδας συνιστά μια από τις πολυπληθέστερες των τελευταίων ετών. Ήταν αντιστρόφως ανάλογη από την αναμενόμενη η προσέλευση νεοσύλλεκτων στην ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020, αφήνοντας άφωνους και τους πλέον έμπειρους επιτελείς του στρατού.

Οι περισσότεροι ανέμεναν πως το δεύτερο -και πλέον ισχυρό- κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θα άδειαζε από φαντάρους τα ελληνικά στρατόπεδα, εντούτοις συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Παρά τις αντίξοες, υγειονομικά, συνθήκες οι νεοσύλλεκτοι επέλεξαν να σπεύσουν να καταταγούν άμεσα, μπροστά στο ενδεχόμενο να τους «προλάβει» η επέκταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 μήνες (που είναι σήμερα) στους 12, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Κατά πληροφορίες, στη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) του υπουργείου επικρατεί εδώ και καιρό παροξυσμός, καθώς αντίστοιχη της αθρόας προσέλευσης της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 προμηνύεται να είναι και η ακριβώς επόμενη σειρά, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει από μέρες φωτιά. Εκτός από την πλειοψηφία όσων υποχρεούντο κατάταξης με βάση την ηλικία, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που νεοσύλλεκτοι επέλεξαν τη διακοπή της αναβολής τους, ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να υπηρετήσουν 3 μήνες περισσότερους, από όσο σήμερα προβλέπεται.
Ενήμερος, προφανώς, για τις διαδικασίες κατάταξης, αλλά και τον μεγάλο αριθμό των νεοσύλλεκτων, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι οι φαντάροι που παρουσιάζονται μπορούν να συνοδεύονται μόνο από τους δύο γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν βεβαίωση για την επιστροφή τους από τα Κέντρα Κατάταξης των νεοσύλλεκτων.
Παρά το πλήθος των νέων οπλιτών, όλοι τους θα υποβληθούν σε rapid test, προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικό οι νεοσύλλεκτοι να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού από τυχόν ασυμπτωματικούς μέσα στα στρατόπεδα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button