Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ : Αρακάς στο φούρνο

Αρακάς στο φούρνο

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα σε φέτες,

1-2 καρότα
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας

2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο, κόκκινο πιπέρι, 2 κύβους βοδινό

Αραδιάζουμε τον αρακά στο ταψί.

Μισοτηγανίζουμε χωριστά (ροδίζουμε) τις ψιλές φέτες κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω στον αρακά.

Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια κονσέρβα κονκασέ (ή 3-4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες), το καρότο κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει δύο κύβους βοδινό.

Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να πιει το ζουμί του.

Ο αρακάς μπορεί να γίνει και σε κατσαρόλα, με τα ίδια υλικά. Θα μας δώσει περισσότερο «ζουμί» για να βουτάμε το φρέσκο ψωμί.

Συνοδεύεται από τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβά Αχιλλαδέλη Λήμνου με μπόλικη κανέλα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button