Ανακοινώσεις

Άρχισαν οι Θερινές Εκπτώσεις ! Τι πρέπει να κάνουν τα καταστήματα

Μύρινα3/07/2021

 «Τακτικές Θερινές Εκπτώσεις»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου ενημερώνει τα μέλη του, ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του έτους 2021, θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου και θα λήξουν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2021.

Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να παραμείνουν ανοιχτά από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  • Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχειρήσεις.
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται επιβάλλονται λόγω λάθους.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο Πρόεδρος                             Η  Γενική Γραμματέας

Χρυσόστομος Ψάρρας                           Ροδανού Ελένη

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button