Απόψεις

Άρχισαν τα προεκλογικά όργανα των Δημοτικόν Εκλογών με την κριτική της Ελεον. Γεώργα.

Έχουν μεσολαβήσει τέσσερις και πλέον μήνες (22/03/2023) από την ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, δακρύβρεχτη ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κου Δημάρχου από τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης και είναι περισσότερο ορατή παρά ποτέ η ταυτόχρονη απομάκρυνσή  του από κάθε προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που καθημερινά ανακύπτουν. Ο κος Μαρινάκης , όπως ο ίδιος ανακοίνωσε , θα πάψει να είναι Δήμαρχος την 31η Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε η Λήμνος δεν μπορεί να  θυσιαστεί στο βωμό των προσωπικών του προσπαθειών για πολιτική επιβίωση.

Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό συνεκλήθη 8 φορές το Δημοτικό Συμβούλιο με τις μισές να αφορούν -όπως σήμερα- σε δια περιφοράς συνεδρίαση, με επιστολική δηλαδή ψήφο, χωρίς συζήτηση, παρά τη σοβαρότητα των θεμάτων (παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας, προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου) και 5 φορές η συνεδρίαση να έχει τη μορφή κατεπείγουσας διαδικασίας καθώς είτε θίγονταν τα συμφέροντα του Δήμου μας είτε συνέτρεχαν επείγουσες ημερολογιακές προθεσμίες για τη λήψη απόφασης. Τα όσα συνέβησαν δε στο τελευταίο δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο της 12ης Ιουλίου φανερώνουν ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει την αίθουσα συνεδριάσεων με γήπεδο…

Μέσα στην απαιτητική τουριστική περίοδο που διανύουμε η έλλειψη επάρκειας νερού, η απουσία χώρων στάθμευσης, η πλημμελής αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων, το έντονο πρόβλημα που υπάρχει στην ανατολική Λήμνο με την κένωση λυμάτων  καταδεικνύουν την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει  στα φλέγοντα  ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Ζητήματα που με στοχευμένες προσπάθειες, σοβαρότητα και εξωστρέφεια θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες την 8η Οκτωβρίου.

Η ορατή από την αρχή της δημοτικής περιόδου έλλειψη συντονισμού λόγω παράλληλης έλλειψης λειτουργίας Διεύθυνσης Προγραμματισμού για την οποία η Ελεονώρα Γεώργα επανειλημμένα  έχει ζητήσει την ενεργοποίηση  , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Δημοτική Αρχή έχει άλλες προτεραιότητες.

Λήμνος, 31-07-2023

Ελεονώρα Γεώργα

“ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button