ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Αρχίζει το Έργο στο “Τοιχίο” του Ρωμαίικου!

Μύρινα, 9 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχείο, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα, υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου 1: «Αποκατάσταση ζημιών στο υφιστάμενο τοιχίο και τις υποδομές του παραλιακού μετώπου  στον Ρωμαίικο Γιαλό της Κοινότητας Μύρινας του Δήμου Λήμνου (Απόσπασμα της με αριθμό 1/2024 τεχνικής μελέτης)» της Πράξης «Αποκατάσταση ζημιών του παραλιακού μετώπου στον Ρωμαίικο Γιαλό του Δήμου Λήμνου, μετά τη θεομηνία τον Νοέμβριο 2023», συνολικού ποσού 492.713,93 ευρώ (με ΦΠΑ 24%), μετά τη ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι ενταγμένη στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025», με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 400.000,00€ και ιδιωτική συμμετοχή του Δήμου 150.000,00€ (υπ’ αριθ. οικ. 33786/9-4-2024 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών).

Στόχος του έργου είναι η άρση της επικινδυνότητας των ζημιών στο τοιχίο και στο παραλιακό μέτωπο που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας “Bettina” τον Νοέμβριο 2023.

Η ανάδοχος εταιρεία θα καταθέσει τον προγραμματισμό εκτέλεσης των εργασιών σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες και το είδος των εργασιών που προβλέπει η μελέτη.

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου θέτει τις βάσεις για την καλύτερη θωράκιση του παραλιακού μετώπου Ρωμαίικου Γιαλού, με στόχο η σημαντική αυτή περιοχή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λήμνου να μην υφίσταται ζημιές και μάλιστα αυτού του μεγέθους. Παράλληλα η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά την πρόοδο της μελέτης της ακτομηχανικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τη ΜΟΔ ΑΕ και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες .

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button