ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα. – 14.00 η Έναρξη (ΕΡΤ1) !!!

Οι δύο σημαιοφόροι μας στους Ολυμπιακούς στο Τόκυο

Γράφουν ιστορία Πετρούνιας και Κορακάκη: Για πρώτη φορά δύο σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η είδηση ότι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα των Κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας και η Χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην σκοποβολή Άννα Κορακάκη θα είναι οι σημαιοφόροι που θα ηγηθούν της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Οι δύο σπουδαίοι Έλληνες αθλητές δέχτηκαν με αίσθημα τιμής αυτή τη διάκριση και ετοιμάζονται, όχι μόνο να κρατήσουν ψηλά τη γαλανόλευκη στις 23 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και να γράψουν ιστορία ως το πρώτο δίδυμο αθλητών που θα κρατήσει τη σημαία της χώρας του.

 

Φέτος, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα δούμε δύο αθλητές από κάθε αποστολή να κρατούν τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης, μια απόφαση που πήρε η ΔΟΕ στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια ως σημαιοφόρους που θα οδηγήσουν την ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή στο στάδιο, όπου όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με εξαιρετικές προοπτικές για νέες διακρίσεις.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο και με βάση το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πρώτη ομάδα που θα μπει στο στάδιο θα είναι η ελληνική, τιμής ένεκεν για την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

“Το όνειρό μου από μικρό παιδί”

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΔΟΕ να τον επιλέξει ως σημαιοφόρο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο Λευτέρης Πετρούνιας, δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα όνειρο που είχε από μικρό παιδί.

“Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου”, δήλωσε.

 

“Θα είναι μια ιστορική στιγμή”

Η Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) το 2016, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την ίδια, να σηκώσει την σημαία της Ελλάδας αυτή την ιστορική στιγμή:

“Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη”, τόνισε η Ολυμπιονίκης.

 

Τόσο ο Λευτέρης, όσο και η Άννα είναι μέλη της Stoiximan Tokyo Team που θα εκπροσωπηθεί στους Αγώνες από 12 αθλητές (μεταξύ άλλων την Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη και τον Πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου) συν την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

Οι κορυφαίοι αθλητές που ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους, ξεχωρίζουν για την ψυχή που καταθέτουν και μιλούν με τις πράξεις τους, χρειάζονται συμμάχους, όπως η Stoiximan η οποία παραμένει σταθερά δίπλα τους, βοηθώντας τους να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

 

Οι σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο θεσμός των σημαιοφόρων καθιερώθηκε το 1908 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παρέλαση των αθλητών κατά την τελετή έναρξης.

Δύο δεκαετίες αργότερα, αποφασίστηκε η Ελλάδα να παρελαύνει πρώτη, τιμής ένεκεν ως η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο από τότε, με εξαίρεση το 2004, όταν η Ελλάδα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τότε, δεδομένου ότι οι αθλητές της φιλοξενούσας χώρας εισέρχονται τελευταίοι στο στάδιο, ο Πύρρος Δήμας εισήλθε μόνος του πρώτος με τη σημαία της Ελλάδας, ενώ η υπόλοιπη αποστολή εισήλθε τελευταία στο στάδιο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button