Επίκαιρα

Αρμος Λημνου, Α. Στράτη, Δυτ. Λεσβου – εν τη ενώσει η Ισχυς !

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λήμνου  σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίουμε την επωνυμία «ΑΡΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε –Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 4674/2020.

Σκοποί της εταιρίας είναι:
-Η επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των Δήμων Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών Ο.Τ.Α., προκειμένου να καταστεί εφικτή η βιώσιμη ανάπτυξη.
-Η ωρίμανση έργων υποδομής, καλύπτοντας όλη τη διαδικασία από τη σύνταξη μελετών, τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, την εξασφάλιση πόρων έως και την επίβλεψη.
-Η εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων και της διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους.
Η χάραξη και η εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών με στόχο την ορθή αξιοποίηση των φυσικών πόρων.Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες αυτές έχουν εκ του νόμου πρόσθετες αρμοδιότητες, όπως ενδεικτικά :
-Ορίζονται εξ αρχής ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης για πράξεις κρατικών ενισχύσεων, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εποπτευόμενα από το κράτος.
-Μπορούν να συμμετέχουν σε προγραμματικές συμβάσεις με όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
-Μπορούν να προτείνουν προς τους αρμόδιους φορείς και να υλοποιούν ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις ( Ο.Χ.Ε) -Μπορούν να ασκούν τις αρμοδιότητες των άρθρων 182 και 183 του Ν. 4555/2018, ήτοι δραστηριότητες του τομέα της ενέργειας και δραστηριότητες αξιοποίησης είτε βασικών υποδομών κοινής ωφέλειας είτε φυσικών πόρων ή περιοχών ή εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής ή αναπτυξιακής αξίας.
Το κεφάλαιο ορίζεται σε 300.000 ευρώ και συμμετέχουν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με 58%, ο Δήμος Λήμνου με 38% και ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου με 4%

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button