ΕπιλεγμέναΛήμνος

Αύριο Τριτη 20/6, ώρα 10 η Κηδεία της Μ. Λαμπαδαριδου Πόθου. Αυτός ήταν ο σημερινός μας Ραδιοφωνικός αποχαιρετισμός !

Η Κηδεία της  Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου θα γίνει αύριο Τρίτη 20/6/23 στις 10 το πρωί στην  Αγία Τριάδα.  Η σορός της εκλιπούσης  μεγάλη Λημνιας  Συγγραφέας με πανελλαδική αλλά και παγκόσμια  αναγνώριση,  αφού αρκετά Βιβλία της έχουν   μεταφραστεί, θα  έρθει στη Λήμνο απ την Αθήνα,   όπου άφησε την Τελευταία της Πνοή σε ηλικία  90 ετών,  με το πλοίο της Γραμμής από  το Λαύριο,  το οποίο έχει ένα  νυχτερινό πλου και θα   είναι  εδώ της Τρίτη τα χαράματα.

Η αυριανή Κηδεία θα έχει και   Λογοτεχνικά στοιχεία,  με ανάγνωση αποσπασμάτων από το  πλούσιο έργο της αλλά και κάποια σταντ στον Νάρθηκα του Ναού,  που θα αναδεικνύουν την ιδιαίτερη αυτή τελετή στην Αγία Τριάδα,   που ήταν  και  επιλογή της αείμνηστης “Μαίρης”,  όπως την ξέρουν οι παλιοί Λημνιοί .

Σήμερα για σχεδόν μια ώρα  εκπομπής  στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,   η Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου  μας μίλησε για    την πρώτη  “εικόνα” της    στο λογοτεχνικό  ξεκίνημα της στη Λήμνο, με συνήθειες της, ποιήματα  και ένα θεατρικό έργο της που παίχτηκε  από μαθητές και μαθήτριες του  Γυμνασίου Λήμνου στο  τότε θερινό σινεμά  ΑΙΓΛΗ και μεταφέρθηκε  και στο Μουδρο. Ήταν μια  γλαφυρή  περιγραφή που την  οφείλαμε στη Συγγραφέα, που τόσο  αγαπούσε  το Νησί της !

Σημαντικό είναι ότι στη Λήμνο,  που επέλεξε ως την τελευταία  κατοικία της η εκλιπούσα,    έχουν προλάβει να την  τιμήσουν, εν ζωη,  με μια αίθουσα στο όνομα της και με τα έργα της. Είναι από τα πιο σημαντικά  της Δημαρχιακής Θητείας  Μαρινακη.

Η “Αίθουσα της Μαρίας  Λαμπαδαρίδου  Πόθου”  στο Σαχτούρειο  Μεγαρο,   στήθηκε με τη δίκη της επιστασία και από  μια  Ομάδα επιφανών  εθελοντρίων   οι οποίες ανέλαβαν και τη λειτουργία της. Είναι αυτές  που στην Κηδεία αύριο Τρίτη 20/6 ώρα 10  θα παρουσιάσουν  ένα σύντομο λογοτεχνικό πρόγραμμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button