Λήμνος

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΠΕΛΩΜΟΣ !

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΠΕΛΩΜΟΣ !

Ο Λευτέρης Αμπελώμος, αυτός ο δραστήριος ακτιβιστής  για προβλήματα, κυρίως περιβαλλοντικά  της Λήμνου  και συμμέτοχος σε εκδηλώσεις, ως μέλος πολιτιστικών Συλλογων,  δεν είναι πια μαζί μας. Εχτες (4/6/19) αργά το απόγευμα έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, ηταν,  γιατι  φαινόταν 40, ίσως από  το  χαμογελαστό του  πρόσωπο  αλλά και το αθλητικό του  παράστημα  – έπαιζε μπάλα στα νιάτα του , καλός παίχτης,  στον ΚΕΡΑΥΝΟ  Αγίου Δημητρίου, που ήταν το χωριό του!  !

Ήταν στο χωράφι με τον πατέρα του   και πότιζαν τις  “αργασές”  και σε κάποια στιγμή,  ο Λευτέρης έχασε τις αισθήσεις του και βρέθηκε ξαπλωμένος στο χώμα.  Όταν έφτασε βοήθεια και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός,  ακολουθώντας την ανθρώπινη μοίρα που για τον Λευτέρη ήρθε  νωρίς  και αναπάντεχα και είναι αυτό  που συγκλονίζει…

 Απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ τον αποχαιρετούμε σαν ένα υπεύθυνο και θαρραλέο πολίτη,  ο οποίος  πολλές φορές στο παρελθόν κατήγγειλε  τα κακώς κείμενα με επιμονή και την απαίτηση να διορθωθούν.

Πρόσφατα μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα καταγγελώντας τη Δημοτική Αρχή, και ας ήταν ο Δήμαρχος χωριανός του,   ότι αφήνει χρόνια τώρα να τρέχουν τα βοθρολύμματα της  αποχέτευσης του Αγίου Δημητρίου στο ρέμα,  που μετά από μια μεγάλη διαδρομή ανάμεσα σε καλλιεργημένα χωράφια και έξω από το Κτήμα Μητρόπολις  καταλήγει στον  Κόλπο του Μουδρου.

Επιμένω , σε αυτό το περιστατικό γιατι  αυτός ήταν ο Λευτέρης  Αμπελώμος  και αυτή η πλευρά της ζωής του  ήταν που τον έκανε ιδιαίτερο!  

Μάζεψε υπογραφές κάτω από το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό Πρόβλημα  και τις κατέθεσε στο Δήμαρχο!   Ηρθε στο ΡΑΔΙΟ  ΑΛΦΑ να το καταγγείλει φωναχτά κα ας ήταν προεκλογική περίοδος και επομένως παρεξηγήσιμη..  Ακτιβιστής και ασυμβίβαστος στην   όποια συνηθισμένη  αδράνεια,   μετά το τέλος της εκπομπής μου λέει:  “θα πάω στη συγκέντρωση(προεκλογική)  του Μαρινάκη και θα το καταγγείλω και εκεί!

Και εγώ, ο συνετός…  τον απέτρεψα λέγοντας  ότι αυτή η  συγκέντρωση  είναι μόνο για οπαδούς και για χειροκροτήματα και η παρουσία του εκεί θα προκαλούσε επεισόδιο. Φάνηκε να πείθεται  αλλά όταν πήγα το  απόγευμα  στην συγκέντρωση,    είχα το νου μου μήπως και από κάπου ξεφανει! . ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΠΕΛΩΜΟΣ !

Δήμαρχε,  στη Μνήμη του και χωρίς μνησικακία,  να προχωρήσει άμεσα η υπόσχεση που έδωσες,  καθώς τα βοθρολύμματα στο Ρέμα της Μητρόπολης  έγιναν   κεντρικό θέμα της προεκλογικής περιόδου και η λύση που πρότεινες είναι τέτοια που μπορεί του χρόνου  τέτοια εποχή να έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα.  

Μύρινα  5/6/19 (Συμπτωματικά, Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον)    

Ηλίας  Κότσαλης  

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button