ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Μπράβο ! Καθαρά και σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟΥ

                                 ΙΔΡΥΜΑ  «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ» – ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Λήμνος 28η  Δεκεμβρίου 2021-12-28

 Ολοκλήρωση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Βιωσιμότητας, για την αποκατάσταση του «Χριστοδουλιδείου Μεγάρου» του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο»

 Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος « Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο» σε μια άψογη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου,  την Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας του εμβληματικού κτιρίου «Κόσμημα» του Νησιού μας «Χριστοδουλίδειο Μέγαρο».

Η Τεχνική Μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου, σε πρώτο στάδιο,   συντάχτηκε από τις Μηχανικούς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Κων/νας Φασλά και κ. Κικής Αμαραντίδου και στη συνέχεια η Οικονομική Μελέτη Βιωσιμότητας  ολοκληρώθηκε από το Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο-Οικονομοτεχνικές Μελέτες, του κ. Χρήστου Κουτσογιάννη, χωρίς κανένα κόστος για το Ίδρυμα και την Εφορεία.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, δια του Εφόρου κ. Παύλου Τριανταφυλλίδη, εκφράζουμε τις θερμότερες των ευχαριστιών μας στην κ. Κων/να Φασλά και την κ. Κική Αμαραντίδου και τον κ. Χρήστο Κουτσογιάννη και τους συνεργάτες του, για την προσφορά τους.

Η Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας του κτιρίου, αφού πήρε και την έγκριση- επιβεβαίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, με σχετική εισήγηση της Διαχειριστικής Επιτροπής και τα απαιτούμενα έγγραφα- δικαιολογητικά, διαβιβάστηκε στην Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την έγκριση μακροχρόνιας μίσθωσης του « Χριστοδουλιδείου Μεγάρου» με το όμορο οικόπεδο, στο Υπουργείο Πολιτισμού για την στέγαση του συγχρονου, 2ου Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, μετά την αποκατάσταση του κτιρίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Συμβολαιογράφο κ. Φωτεινή Ετμεκτσόγλου για την βοήθειά της και την συνδρομή της στην σύνταξη των εγγράφων εκτίμησης αντικειμενικής αξίας ειδικών κτιρίων, όπως και την Αρχιτέκτονα Μηχανικό, κ.Ηβη Νανοπούλου,  για τις τεχνικές προτάσεις, παρατηρήσεις της, επί της μελέτης.

Θα ήταν παράληψη μας να μην εκφράσουμε τις ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες μας, προς τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, για την άψογη και ουσιαστική συνεργασία μας, για τον κοινό μας στόχο της διάσωσης του εμβληματικού κτιρίου «κόσμημα» του Νησιού μας, την αποκατάστασή του στην προτέρα του κατάσταση,  μορφή και την δημιουργία του 2ου σύγχρονου, Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου, που θα αποφέρει άμεσα  έσοδα στο Ίδρυμα «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο» για την εκπλήρωση της βούλησης του Κληροδότη και των σκοπών του Ιδρύματος.

Με εκτίμηση

Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος

«Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο»

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Κ. Αχιλαδέλλης

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button