Απόψεις

 «Χειμερινές Εκπτώσεις 2020» Τι πρέπει να γνωρίζουν καταναλωτές και έμποροι !

Μύρινα 07/01/2020

 «Χειμερινές Εκπτώσεις 2020»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου ενημερώνει τα μέλη του , ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις εως και τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. του Ν 4177/2013, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων. Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να ανοίξουν την Κυριακή 19/1/2020, προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας  είναι από τις 10 το πρωί έως τις 14:00.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σημ LimnosNea.gr Η φωτογραφία είναι καλοκαιρινή και οι εκπτώσεις  χειμερινές-Yπάρχει μια διαφορά !   

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button