Απόψεις

Χοντρά λεφτά για πλαστά Διαβατήρια !

Στην σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών υπηκόων Ιράν, ηλικίας 35,31 και 27 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων με σκοπό την διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής και την διευκόλυνση μετάβασής τους στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα Μυτιλήνης, κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά – Χίο, εντοπίστηκε 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν να κατέχει εντός αποσκευών του και συγκεκριμένα επιμελώς κρυμμένα εντός ενδυμάτων του είκοσι τέσσερα (24) πλαστά Διαβατήρια τρίτων προσώπων (διαβατήρια Εσθονίας – Ιταλίας – Βουλγαρίας – Μάλτας – Ουγγαρίας) καθώς και έντεκα (11) ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό λιμένα Πειραιά με σκοπό την διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής και την διευκόλυνση μετάβασής τους στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό.

Εν συνεχεία συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράν, οι οποίοι ήσαν και οι τελικοί παραλήπτες των πλαστών διαβατηρίων και θα τα προωθούσαν στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Το προσδοκώμενο κέρδος από την πώληση έκαστου διαβατηρίου στην πόλη της Μυτιλήνης κυμαίνεται απο το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000 €) ευρώ έως πέντε χιλιάδων (5.000 €) ευρώ και το συνολικό ποσό κέρδους κυμαίνεται από εβδομήντα δυο (72.000 €) χιλιάδες ευρώ έως εκατόν είκοσι (120.000 €) χιλιάδες ευρώ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω διαβατήρια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα πέντε (175 €) ευρώ καθώς και τρία (03) κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button