Περιοδικό

Χωρίς μεσάζοντες

Χωρίς μεσάζοντες

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Μια από τις μεγαλύτερες διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες» των τελευταίων ετών στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας. Οι εννιακόσιες είκοσι τέσσερις (924) οικογένειες που συμμετέχουν έχουν παραγγείλει και θα παραλάβουν συνολικά 25,6 τόνους εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, δηλαδή 5.100 πεντόλιτρα στην εκπληκτικά χαμηλή τιμή (για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τόσο πολύ χαμηλής οξύτητας) των 17,50 ευρώ το 5/λιτρο. H Εθελοντική Ομάδα έχει παραλάβει τα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων του προϊόντος ενώ ένας δεύτερος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, με τυχαίο δείγμα κατά τη διάρκεια της διανομής.

Είναι η 83 διανομή χωρίς μεσάζοντες που κάνει η Εθελοντική Ομάδα, γνωστή στο πανελλήνιο, αλλά και διεθνώς, και για τις υπόλοιπες δράσεις της όπως λ.χ. το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, τον διαγωνισμό διηγήματος (που τρέχει αυτές τις μέρες), την ανθοκομική έκθεση, την πυροπροστασία του Ολύμπου, ενημερωτικές ομιλίες, σεμινάρια, εκδόσεις βιβλίων, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις κ.α.

Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» που ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Κατερίνη με το “Κίνημα της πατάτας”, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, να δημιουργεί ρωγμές στη μονοπώληση της διάθεσης αγροτικών προϊόντων από το κύκλωμα μεσαζόντων και συμπιέζει τα προνόμια των μεγάλων καταστημάτων λιανικής διάθεσης. Απόδειξη της αποτελεσματικότητας των δράσεων αυτών αποτελεί η …καθιέρωση εκπτώσεων από τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της πόλης, κάθε φορά που ανακοινώνεται η διάθεση κάποιου προϊόντος από την Εθελοντική Ομάδα!

Πέρα όμως από τα οικονομικά οφέλη, τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών, η ανιδιοτελής συμμετοχή τόσο πολλών εθελοντών πολιτών στην οργάνωση, στην προετοιμασία και στη λειτουργία των δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» – όπως και στις υπόλοιπες δράσεις – καθιστούν την Εθελοντική Ομάδα μηχανισμό κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.otoposmou.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button