Ανακοινώσεις

Χωρίς τα απαραίτητα μέτρα η μετακίνηση μικρών Μαθητών και Νηπίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

Μύρινα,  12/11/2020

Προς

Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Έπαρχο Λήμνου

Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Κοινοποίηση

ΜΜΕ

Μέλη του Συλλόγου

Θέμα : Προβλήματα με την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση νηπίων και μαθητών δημοτικών σχολείων της Λήμνου

 

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί η δωρεάν μετακίνηση των νηπίων και των μαθητών των δημοτικών σχολείων από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι τώρα, διεξάγεται με προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στη μετακίνηση με τα λεωφορεία δεν τηρούνται οι αποστάσεις, (ένας μαθητής ανά δύο θέσεις), και   η υγειονομική ασφάλεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού περιορίζεται στη χρήση της μάσκας.

Δεν υπάρχουν δρομολόγια με λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση νηπίων και μαθητών από τις στρατιωτικές κατοικίες ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου, καθώς και δρομολόγιο με ταξί για τη δωρεάν μετακίνηση νηπίων από τη Μύρινα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας. Οι μετακινήσεις των παιδιών τώρα γίνονται με ευθύνη των γονέων τους και με ένα κουτσουρεμένο επίδομα βενζίνης.

Με βάση τα παραπάνω, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Η περιφερειακή Αρχή να διαθέσει τα κονδύλια που απαιτούνται ώστε να υπάρξει αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων και των ταξί για να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα της ασφαλούς απόστασης των μαθητών στα λεωφορεία και   για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση νηπίων και μαθητών από τις στρατιωτικές κατοικίες ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button