Λήμνος

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ, ΓΑΡΟΦΑΛΛΙΔΕΙΟ, ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ…

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ, ΓΑΡΟΦΑΛΛΙΔΕΙΟ, ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ...

   Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο της τριήμερης παραμονής της στη Λήμνο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον  Έπαρχο Λήμνου κ. Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κώστα Σαράντη, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα την Ατσική όπου συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

 

Στη συνέχεια, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, έγινε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αδαμίδη στα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και σε κατοίκους της περιοχής για το θέμα του Αναδασμού.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ανταλλάχθηκαν απόψεις για το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο, το οποίο δεδομένης της δήλωσης αδυναμίας του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότησή του, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με απόφασή της στις 28 Δεκεμβρίου 2018 δέσμευσε ποσό ενός εκατομμύριου ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους της, ώστε να καταστεί δυνατή η εκκίνησή του.  

 

Σήμερα η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Γαροφαλλίδειο Κτήριο στη Μύρινα. Το έργο της ανακατασκευής του χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και εντάχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με απόφαση της κας Χριστιάνας Καλογήρου και συνολικό προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ.  

 

Το κτήριο έχει εμβαδό 501,23 τ.μ., ανεγέρθηκε το 1956 μέσω του κληροδοτήματος του Νικολάου Γαροφαλλίδη και έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το ανακαινισμένο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο για να καλύψει ανάγκες 2 αιθουσών διδασκαλίας και παράλληλα να αποκτήσει σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων.

 

Η Περιφερειάρχης  ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Συγκεκριμένα, έχουν περατωθεί οι εργασίες ενίσχυσης φέροντος οργανισμού, κατασκευής της νέας στέγης, δαπέδων από οπλισμένο σκυρόδεμα, επιχρισμάτων (εσωτερικών και εξωτερικών), καθώς και των αρχικών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών (α’ φάση). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται εντός διμήνου η αποπεράτωση των εσωτερικών επενδύσεων της τοιχοποιίας και της οροφής (γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, ορυκτή ίνα) και των τελικών στρώσεων δαπέδων των βοηθητικών χώρων. Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται για τον Ιούνιο του 2019.  

 

Αμέσως μετά, σε λιτή τελετή λόγω του αδόκητου θανάτου του πρώην Προϊσταμένου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Π.Ε. Λήμνου Μπάμπη Χατζόγλου και του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου Παναγιώτη  Καλλονιάτη, πραγματοποιήθηκε η κοπήτης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Μύρινας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων του νησιού και πολίτες.

 

Ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δέσποινα Κατσανέρη, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν αναλυτικά στον απολογισμό του έργου της προηγούμενης χρονιάς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο, καθώς και στον προγραμματισμό για το 2019.

 

Η Περιφερειάρχης στην ομιλία της ευχαρίστησε ιδίως τους εργαζομένους στην Περιφέρεια για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή προσπάθεια και αναφερόμενη στη νέα χρονιά είπε: Η νέα χρονιά, παρά το ότι είναι μια εκλογική χρονιά, δεν πρέπει να μας αποσπάσει ούτε μια στιγμή από τον βασικό μας στόχο, που είναι η βελτίωση της ζωής των Λημνιών και η διασφάλιση αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού μας». Επίσης, ευχήθηκε υγεία, προκοπή, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button