Λήμνος

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ – Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ…

ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ - Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ...

Είδα,  αρχικά,  τη Δήλωση της Περιφερειάρχη Χριστιάνας  Καλογήρου και δεν κατάλαβα αμέσως σε τι αναφέρετε,  μέχρι που είδα μια άλλη δήλωση  του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη οπότε έπιασα όλο το νόημα… Επομένως τα παραθέτω και τα δυο κείμενα με τη νοηματική σειρά για να μπείτε και έχεις,  οι αναγνώστες  μας,  στο θέμα… 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΑ ΝΑ ΛΕΝΕ “ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΔΩ!”   Η. Κότσαλης 

 

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT) δείχνουν, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η δεύτερη (μαζί με την Ήπειρο) πτωχότερη στην Ελλάδα με κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 48% του μέσου κοινοτικού. Περιλαμβάνεται στις 20 πτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. κατατασσόμενη στην 14η θέση. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει το 72% του μέσου κοινοτικού, ήτοι 50% ανώτερο της Περιφέρειάς μας.

Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν τεράστιο παραγωγικό δυναμικό στον πρωτογενή τομέα, τουριστικές δυνατότητες πολύ μεγάλες και πολιτισμικό υπόβαθρο ασύγκριτο και όμως έχουν καταντήσει παρίες και πτωχοί συγγενείς της λοιπής Ελλάδας και της Ευρώπης. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η έλλειψη απορροφητικότητας κονδυλίων από την Ε.Ε. και ακολουθούμενες πολιτικές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κώστας Μουτζούρης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

 

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσε τα εξής:

«Τα στοιχεία της Eurostat για τα οποία γίνεται λόγος αφορούν το έτος 2017.

Δεν  περιμένουμε τα στατιστικά στοιχεία για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης στο Βόρειο Αιγαίο.

Την κατάσταση αυτή τη βιώσαμε και τη βιώνουμε καθημερινά. Συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης της εποχής, καθώς και του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης και των δυσκολιών που τη συνοδεύουν.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δίνει καθημερινά τη μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τις δυνατότητές της και τους διαθέσιμους πόρους, προκειμένου σταθερά να βελτιώνονται η ζωή και το εισόδημα των ανθρώπων.

Σταθερά διεκδικήσαμε και διεκδικούμε ειδικά μέτρα στήριξης».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button