ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Χριστιάνα Καλογήρου : Και όμως κινείται !

Και όμως κινείται !  Η πρώην Περιφερειάρχης  Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου,  αεικίνητη τότε,  και τώρα ως Γεν. Γραμ. Αιγαιου και Νησιωτικής Πολιτικής,   σχετικά άφαντη, που όμως   έκανε μια ηρωική έξοδο,   όπως βλέπουμε από τα παρακάτω Δελτία Τύπου.

Βέβαια ο τωρινός της ρόλος  δεν είναι από εκείνους που έχει πολλές “ειδήσεις” και σε κάποιο βαθμό είναι διακοσμητικός, έτσι νομίζω μέχρι αποδείξεως του εναντίου …

Θυμάμαι τον Γιάννη Γιαννέλη,  που ηταν στη θέση της κ. Καλογήρου επι εποχής ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  να μου παραπονιέται, ραδιοφωνικά,  ότι  τα έργα αφαλάτωσης που αντικατέστησαν  τις Υδροφόρες σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαιου   είχε φορέα τη Γενική Γραμματεία της οποίας προΐστατο  και δεν έτυχε καμιάς δημοσιότητας.

Ίσως εκεί να υπάρχει ένα ζήτημα…

Τέλος πάντων, η Χριστιάνα στη Λημνο, όπως το συνηθίζει,  θα κάνει διακοπές και θα της το θέσω προσωπικά το ζήτημα.   Η. Κοτσαλης

Στη Φωτογραφία αριστερά  με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη,  πολιτικό προϊστάμενο της.

Χριστιάνα Καλογήρου –   Γενική  Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Στο Καστελόριζο

Επίσκεψη σήμερα στο ακριτικό Καστελλόριζο με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλαακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, τη Γενική Γραμματέα Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Μας συνοδεύουν οι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καστελλόριζου Γιώργο Σαμψάκο, τους Αντιδημάρχους Νίκο Ασβεστη και Δημήτρη Αχλαδιώτη και φορείς του νησιού.
Η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελλόριζου που έγινε με διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, συμβάλλει τόσο στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού, όσο και στη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.
Με 8 δρομολόγια την εβδομάδα συνδέεται το φετινό καλοκαίρι το Καστελλόριζο με τη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Οι ανάγκες σε πόσιμο νερό του νησιού καλύπτονται με τη λειτουργία νέων μονάδων αφαλάτωσης και την ολοκλήρωση των έργων υδατοδεξαμενών του δικτύων.
Μεγάλης σημασίας έργο για την επάρκεια του νερού στο Καστελλόριζο είναι αυτό της αποκατάστασης και λειτουργίας της λιμνοδεξαμενής, της κατασκευής ταχυδιυλιστηρίου και των συνοδών έργων μεταφοράς νερού. Η υλοποίησή του προωθείται μετά τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνδράμει πολιτιστικές δράσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου.
Με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε το Καστελλόριζο και τους κατοίκους του.

Στη Ρόδο

Επίσκεψη σήμερα στη Ρόδο με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, τη Γενική Γραμματέα Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.
Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τους βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, τον πρόεδρο του ΤΕΕ –Τμήμα Δωδεκανήσου Αντώνη Γιαννικουρή και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Κώστα Ζωγραφίδη.
Συζητήσαμε αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα της Ρόδου.
Σε μία κρίσιμη εποχή που τα νησιά μας δοκιμάζονται, ιδίως αυτά που το παραγωγικό τους μοντέλο είναι συνδεδεμένο κατά κύριο λόγο με τον τουρισμό, είναι σημαντική η στήριξή τους.
Η συνεργασία όλων μας απαραίτητη προϋπόθεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Με  το Λιμενικό

Συνάντηση σήμερα το πρωί μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον λιμενάρχη Σκιάθου πλωτάρχη Νίκο Κατσάμπα και τα 24 στελέχη του λιμεναρχείου.
Οι επιτυχίες τους σημαντικές, όπως τα 1200 κιλά κάνναβης που πριν λίγους μήνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, οι πολλές διακομιδές ασθενών και η συμβολή τους στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα.
Είμαστε περήφανοι, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button