Λήμνος

Χριστίνα Γκαλιούρη: Πρώτη με 9,32 στα Πτυχία του ΤΕΤΔ ! Τι μας είπε η ίδια.

Η Χριστίνα – Μεγέθω Γκαλιούρη ήταν αυτή,  από τους απόφοιτους του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής –  ΤΕΤΔ,  που εκφώνησε τον Όρκο,   ως  η έχουσα τον καλύτερο Βαθμό,  από τους και τις 38 που πήραν το Πτυχίο τους σήμερα 20/1/21.

Το ιδιαίτερο,  μας  τόνισε  σε μια τηλεφωνική μας συνομιλία ο Πρόεδρος του ΤΕΤΔ Καθηγητής,  Γκατζιώνης Κων.  είναι ο  Βαθμός της Χριστίνας,  απο τους υψηλότερους του Τμήματος διαχρονικά, αφού το 9,32 που πήρε είναι στην ουσία 10, μας ειπε ο κ. Γκατζιώνης,  και αυτό με αριστα το 10 !

Είχαμε την ευκαιρία,  σαν ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  να μιλήσουμε με τη νέα επιστήμονα στον κλάδο της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής,  που είναι Λημνιά  και αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Δήλωσε ευτυχισμένη για την επιτυχία,  την οποία συνδύασε με το Τμήμα της Λήμνου! Το εκθείασε εμφαντικά για τις δυνατότητες και  τις προοπτικές που δίνει  σε κάθε πτυχιούχο.

Μας είπε οτι γνωρίζει αρκετές περιπτώσεις πτυχιούχων του Τμήματος,  οι οποίοι  έχουν απορροφηθεί επαγγελματικά από διάφορες Βιομηχανίες Τροφίμων της Χωράς.

Αναφέρθηκε  στις Τοπικές Μονάδες στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών,  που δίνουν με επισκέψεις των φοιτητών την άμεση γνώση του αντικειμένου των σπουδών τους..

Ως Πτυχιούχος του Τμήματος της Λήμνου μας μίλησε  για τις Προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της και από ο,τι καταλάβαμε,   απο την άνετη συνομιλία μαζί της,    με εφόδιο την υψηλή βαθμολογία της  θα συνεχίσει   τις σπουδές της με Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, κατά προτίμηση!

Απαντώντας  για τη “σύμπτωση” μια Γκαλιούρη να είναι όλα τα χρόνια των σπουδών της στην Αίθουσα Γκαλιουρη, δίπλα στο ΜΑΡΟΥΛΑ,  θυμήθηκε με συγκίνηση τον Παππού της Τριαντάφυλλο Γκαλιούρη,  τον οποιο γνώρισε μέχρι τα 4 χρόνια  της (με καημό το είπε) . Για αυτή τη σύμπτωση των ονομάτων έπρεπε συχνά,  μας είπε, να δίνει εξηγήσεις στους/ στις Συμφοιτητές/ τριες της που   πάντα ρωτούσαν σχετικά…

Γενικά στη ραδιοφωνική συνομιλία μας υπεράσπισε την επιστημονική αξία του Τμήματος της Λήμνου και την επιλογή της να σπουδάσει στον Τόπο της,  μια επιλογή που συνέχισε και ο αδελφός της,  ο οποίος είναι  στο 2ο έτος.

Είχαμε νωρίτερα συνομιλία στον “αερα” και με τη γιαγιά της Χριστίνας,  τη Μεγεθούλα Γκαλιούρη,  η οποία ήταν “χείμαρρος”  για την επιτυχία της Χριστίνας αλλά περισσότερο για την  μεγάλη αξία που έχουν οι Σπουδές στο ΤΕΤΔ  της Λημνου !

Η Χριστίνα Γκαλιούρη είναι κόρη του πολύ γνωστού  Γιάννη Γκαλιούρη (φωτογράφου της Λήμνου, σήμερα)  και η επίλογη  του ΤΕΤΔ για σπουδές απο ο,τι καταλάβαμε και απο τη Γιαγιά  είναι οικογενειακή υπόθεση!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button