Περιοδικό

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  2021

Γραφει (καθε Παρασκευή) η Χριστίνα Κάβουρα

Χριστούγεννα ! Εποχή μαγική που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, ίσως σε πιο ανέμελα Χριστούγεννα, ίσως με λιγότερες γιρλάντες και χρυσόσκονες αλλά με περισσότερη μαγεία, με περισσότερες ευωδιές από σπιτικά γλυκά, ήταν ίσως πιο μελωμένα τα φοινίκια, πιο ονειρικοί οι σαμσάδες, πιο γευστικές οι δίπλες !

Ύστερα ήταν πιο ευρηματικοί οι καλικάντζαροι, με περισσότερες ευφάνταστες φάρσες, αφού πιστεύαμε όλοι στο παιγνίδι, ακόμα και ο παπάς που έσπευδε να τους ξορκίσει τα Φώτα με την αγιαστούρα του, με χαρούμενα ξωτικά που ερχόταν τις εορταστικές νύχτες με θαύματα και άλλα θαυμάσια που περιμέναμε, και με άφθονους, όμορφους, καλούς καγαθούς αγγέλους που έψαλλαν το Ωσαννά σε έναν μικρό ακόμα Θεό, που είχε την συγκατάβαση να γεννηθεί στον κόσμο μας, κομίζοντας ελπίδα και αγάπη !

 

Δύσκολα και φέτος τα Χριστούγεννα,  οι προσδοκίες για … απελευθέρωση από κορονοϊούς , μέτρα, εμβόλια και μάσκες απόμειναν προσδοκίες. Η περιπλάνησή μας σε έναν μη ιδεατό κόσμο συνεχίζεται.  Ας έχουμε όμως  δύναμη και υπομονή για το δρόμο, ας απλώσουμε το χέρι μας να σηκώσουμε όσους πέφτουν, ας έχουμε έναν καλό λόγο για όσους τους εγκατέλειψε η ελπίδα, για όσους πενθούν  και μια προσευχή για όσους έφυγαν !

 

Χριστούγεννα !

Εποχή χαράς, δίνουμε και παίρνουμε ευχές, ευχές για υγεία, για μακροημέρευση, για ευόδωση των επιθυμιών μας.

Πολλές οι ευχές για την  επί γης ειρήνη που μάλλον παραμένουν μόνιμα ευχές, αλλά ας μην μανταλωθεί η αγάπη  στην ψυχή μας και ας μην καταρρακωθεί  η ελπίδα από «αλήθειες» χωρίς αντίκρισμα, αφού είναι  πολλοί οι μάγοι που μας ήρθαν κομίζοντας ο καθένας τη δική του ανεδαφική «αλήθεια» !

Αλλά πάντα μπορούμε να προσπαθήσουμε την υπέρβαση !

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button