Ανακοινώσεις

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη, συνδεθείτε διαδικτυακά !

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη διαδικτυακά

Η καραντίνα έκλεισε και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, όπως λ.χ. Την Ονειρούπολη της Δράμας, τον Πύργο των Κωτικών στα Τρίκαλα κ.ά.

Έτσι σε μερικούς δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους αποφάσισαν να οργανώσουν τα χριστουγεννιάτικα χωριά τους διαδικτυακά και τηλεοπτικά.

Ένας από αυτούς, ίσως ο πρώτος, είναι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας στην Κατερίνη, που κάθε χρόνο διοργανώνει το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Είναι η γνωστοί εθελοντές, περίπου 500 ενεργοί σήμερα και στο σύνολο 4.500, που έχουν στολίσει το χωριό τους, το έχουν διακοσμήσει γιορτινά και από εκεί αφηγούνται παραμύθια, δείχνουν συνταγές για γλυκά, παίζουν μουσικά συγκροτήματα και τραγουδιστές, κάνουν κατασκευές (π.χ. για το χριστουγεννιάτικο δέντρο), παίρνουν συνεντεύξεις από εθελοντές, πετούν κάθε βράδυ 10-15 αερόστατα στον ουρανό και από το στούντιο Bινιλίου οι disk jockey παρουσιάζουν παλιούς δίσκους και μουσικές επιτυχίες.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 2 ωρών, κάθε μέρα 7-9 το βράδυ μέχρι τέλους του μήνα, και το μεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό κανάλι ΔΙΟΝ και στο Ιντερνέτ διαδικτυακά η Εθελοντική Ομάδα.

Επομένως, μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει είτε τηλεοπτικά, αν πιάνει το κανάλι ΔΙΟΝ, ή να μπει στο Ιντερνετ, στην ιστοσελίδα

www.otoposmou.gr

Η σχετική ενημέρωση από την Εθελοντική Ομάδα είναι:

“Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» διοργανώνεται από πολίτες της Κατερίνης από το 2014, βασίζεται στην αλληλεγγύη και στηρίζεται από δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές.

Φέτος οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας αφιερώνουν το 7ο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στις οικογένειες όλων των υγειονομικών της χώρας που μάχονται κατά της πανδημίας την πρώτη γραμμή.

Καθημερινά, από τις 17.12 έως και τις 30.12, ακριβώς στις 20:30, στο τέλος του ημερήσιου προγράμματος, θα στέλνονται δεκάδες φαναράκια – αερόστατα στον ουρανό για να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της πόλης από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, ίσως και κάποιοι ασθενείς από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται.

Το ξεχωριστό αυτό χωριό το οποίο οργανώνεται από εθελοντές, στολίζεται μόνο με χειροποίητα ανακυκλώσιμα υλικά, φωτίζεται από 3 μεγάλες φωτιές και είναι στρωμένο με άχυρα.

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ φωτογραφιών του Χωριού μας: https://photos.app.goo.gl/i9b14XyG2SJ…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button