ΕπιλεγμέναΛήμνος

“Χρονοβόρα ταξίδια και αποτρεπτικά”

αρέμβαση Μαγδαληνής Τούφου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με Λαύριο

Μια παρέμβαση καίριας σημασίας είναι η παρακάτω,  που προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα

Η γραμμή του Λαυρίου – Λήμνου είναι ένα πολύωρο ταξίδι, που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους επιβάτες και τους αναγκάζει να κοιμούνται κατάχαμα, όπως  δείχνει και η φωτογραφία.    Ηλίας Κότσαλης

Παρέμβαση Μαγδαληνής Τούφου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με Λαύριο

Με Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 24 Σεπτεμβρίου έγινε η “Προκήρυξη του Αρχικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2019 μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2023 για τις συμβάσεις τετραετούς διάρκειας” και μεταξύ αυτών και της μοναδικής γραμμής που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου από το Λαύριο, ως εξής:

  • ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ και επιστροφή (για όλη τη διάρκεια του έτους
  • ΛΑΥΡΙΟ – ΜΕΣΤΑ ΧΙΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ και επιστροφή (από 08-06-2020 έως 06-09-2020)

Πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου είναι η δρομολόγηση πιο σύγχρονων πλοίων, που θα μπορούν να εκτελούν τα δρομολόγια σε λιγότερο χρόνο και με περισσότερους επιβάτες. Βλέπουμε, ωστόσο, να δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία, που θα κερδίσει τον διαγωνισμό, να προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα λιμάνι του νησιού της Άνδρου (!!!).

Με έκπληξη διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι για άλλη μια φορά τα νησιά μας και η ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας, γίνονται εύκολος στόχος για να ικανοποιηθούν άλλοι προορισμοί. Δυστυχώς, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, και επομένως χωρίς το Υπουργείο να μπορεί να γνωρίζει για το μέγεθος του προβλήματος που πρόκειται να προκαλέσει στα ήδη βεβαρημένα (ειδικά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο) δρομολόγια, που καθιστούν τα ταξίδια χρονοβόρα και αποτρεπτικά.

Πρόκειται για μία απόφαση, που αλλάζει προς το χειρότερο τον χάρτη συγκοινωνιών των νησιών μας. Αυξάνει τον χρόνο ταξιδιού από το Λαύριο και ταυτόχρονα μειώνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδιωτικών οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων προς τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με τους ακρίτες κατοίκους των νησιών μας και τους εκπροσώπους τους και από κοινού να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν μέτρα, που θα βελτιώσουν την κατάσταση και θα συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button