Επίκαιρα

Δ.Τ.: Επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ευάγγελος Αποστολάκης και Στέφανος Κασσελάκης.

Δ.Τ.: Επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Ευάγγελος Αποστολάκης και Στέφανος Κασσελάκης.

Περιοδεία σε περιοχές και νησιά του Αιγαίου με αρχή την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούν ο εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης (Χρηματοοικονομικά – Διεθνείς Επιστήμες).

Εχθές 4/6 οι δύο υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκαν την Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας και συνοδευόμενοι από τον υποψήφιο βουλευτή ν. Λέσβου Αντώνη Μαντζαβέλα και από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λήμνου, συναντήθηκαν κατ΄αρχήν στο νοσοκομείο με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου.

Στην συνάντηση αναφέρθηκαν κυρίως οι τραγικές ελλείψεις σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη αναισθησιολόγου, οι ανάγκες αναθεώρησης του Οργανισμού και νομοθέτησης πλαισίου κινήτρων για προσέλκυση και παραμονή των γιατρών στο νησί και μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Συναντήθηκαν ακόμη με εκπροσώπους του Παραρτήματος Λήμνου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου και με την Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου.

Στην συνάντηση ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από τις παθογένειες των ακτοπλοϊκών κυρίως συγκοινωνιών (συχνότητα δρομολογίων, ακυρώσεις κλπ), η έλλειψη εργατικού προσωπικού και το υψηλό κόστος εισαγόμενων προϊόντων λόγω της συνέχισης του καθεστώτος μη μείωσης του ΦΠΑ καθώς επίσης και των υψηλών τιμών των καυσίμων που επηρεάζει  αντίστοιχα το μεταφορικό τους κόστος.              

Στο τέλος της επίσκεψής τους και πριν την αναχώρηση για Λέσβο οι δύο υποψήφιοι βουλευτές έκαναν δηλώσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τοπικών ραδιοσταθμών.

 

 

                      5/6/2023                                                                              Το Γραφείο Τύπου

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button