Περιοδικό

Δεν θα χρειαστεί να ξενυχτήσουμε το βράδυ στις 21 Μαΐου για να μάθουμε τα αποτελέσματα

Δεν θα χρειαστεί να ξενυχτήσουμε το βράδυ στις 21 Μαΐου για να μάθουμε τα αποτελέσματα

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών, τόσο ανεβαίνει κατακόρυφα, για μερικούς, η αγωνία για το αποτέλεσμα.

Πάντως, φέτος δεν θα χρειαστεί να ξενυχτήσουμε, όπως στο παρελθόν, για να μάθουμε τα αποτελέσματα μετά το άνοιγμα της κάλπης, γιατί θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα μεταφοράς των αποτελεσμάτων.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, «Περίπου στις 9 η ώρα θα έχουμε γύρω στο 80% των τελικών αποτελεσμάτων. Φέτος θα έχουν όλα τα εκλογικά τμήματα τάμπλετ, ούτως ώστε να μεταδίδονται τα αποτελέσματα άμεσα με το που ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει επικυρώσει το συνολικό αποτέλεσμα των ψηφοδελτίων. Το σύστημα δουλεύει με το ίντερνετ και επίσης άσχετα από το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα συνεχίζονται οι δύο παλιές διαδικασίες».

 

Πόσοι θα ψηφίσουν φέτος

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 9.810.040, εκ των οποίων 4.760.042 άνδρες και 5.049.998 γυναίκες.

Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν 438.595 νέοι ηλικίας από 17 έως 21 ετών Οι ετεροδημότες που έκαναν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις 115.000..

Εκτός από αυτούς, και άλλοι 31.250 θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις επόμενες εκλογές εφόσον γίνουν στις αρχές Ιουλίου. Αυτό διευκρινίζεται σχετικά με τους νέους που ειδικά θα πάνε να εργαστούν τον Ιούλιο μήνα.

«Όσοι επιθυμούσαν τουλάχιστον στις δεύτερες εκλογές να μπορούν μέχρι 30 Απριλίου ηλεκτρονικά να ζητήσουν να ψηφίσουν ως εργαζόμενοι σε κάποιο νησί, εφόσον βέβαια στον χώρο εργασίας τους δημιουργούνται τμήματα τουλάχιστον 40 ατόμων», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

(πηγή: Ολύμπιο Βήμα 3-5-23)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button