Λήμνος

ΔΕΣΠ. ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ

ΔΕΣΠ. ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά μέσα στην πολυετή μου δράση κατεβαίνω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, η χαρά μου είναι μεγάλη και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Για όσους δε με γνωρίζουν, ή γνωρίζουν πολύ λίγα για μένα, θα έλεγα ότι τέσσερεις  λέξεις με χαρακτηρίζουν περισσότερο: Δικαιοσύνη, Αυθεντικότητα, Διεκδίκηση και Πάθος.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κορνό μέχρι τα 12 μου, οπότε και κατέβηκα με την οικογένειά μου (μητέρα και άλλες δύο αδελφές) στην Μύρινα για λόγους βιοπορισμού. Ορφανές από πατέρα η δουλειά ήταν μονόδρομος. Ο πατέρας μου, μορφωμένος άνθρωπος, με χαρίσματα και αξίες είχε κι αυτός από την οικογένειά του αριστερές καταβολές. Μας δίδαξε το θάρρος και την αγάπη για ό,τι είναι δίκαιο.

Ως εγγονή του αείμνηστου Τηλέμαχου Βουλγαρόπουλου, ο οποίος έκανε εξορία στη Μακρόνησο , τη Γυάρο, και Αη-Στράτη ακολούθησα συνειδητά το δικό του πολιτικό δρόμο δίχως παρεκκλίσεις, στροφές και μετατάξεις. Τα σοφά λόγια του και οι αξίες του, ήταν για μένα ο φάρος που καθοδηγούσε την πορεία μου στα πολιτικά και συνδικαλιστικά μονοπάτια μου.

Με σταθερά «πιστεύω» και  αρχές δραστηριοποιήθηκα από πολύ μικρή στο συνδικαλισμό στα τότε «Ελβετικά» και με συναδέλφους αφού ενταχθήκαμε στα παραταξιακά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και πήραμε την πρωτιά, συνδημιουργήσαμε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Κύρια και μόνη μας έγνοια ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία (εργοδοτική ή μη). Έκτοτε τελώ χρέη Γραμματέως στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου και εκλεγμένης αντιπροσώπου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

Το όραμά μου για μία δίκαιη για όλους εργασία, για την προάσπιση του δίκαιου, την ισοτιμία και τη συνεργασία απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού παραμένει άσβεστο. Το όραμα αυτό με οδήγησε και στην υποψηφιότητά μου.

Παράλληλα, δεν έπαψα στιγμή να με ενδιαφέρει και να ασχολούμαι ενεργά με τον Πολιτισμό και τις τέχνες. Ασχολήθηκα ως ραδιοφωνικός παραγωγός και εκφωνήτρια σε τοπικά μέσα στη Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο (Ράδιο Άλφα), έλαβα μέρος σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και σε πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, έπαιξα για πολλά χρόνια θέατρο, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο αξιοποιώντας τις θεατρικές σπουδές μου.

Ο Πολιτισμός είναι ηθική και πολιτιστική διαπαιδαγώγηση, όπως είπε ο Κ. Κουν, και έχει ξεχωριστή θέση όχι μόνο στην καρδιά μου, αλλά και στις επιδιώξεις μου ως Δημοτική Σύμβουλος. Μέσω του Πολιτισμού δε γινόμαστε απλά καλύτεροι άνθρωποι, αλλά φτιάχνουμε καλύτερες, πιο ανθρώπινες, πιο άξιες κοινωνίες. Αρκεί να το θέλουμε. Και οι Λημνιοί το θέλουμε πολύ! Το έχουμε στο αίμα μας, στα τραγούδια μας, στους θρύλους και στα αγάλματά μας, σαν αυτό της Μαρούλας που υψώνει το ξίφος της για μία ελεύθερη, δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία!

Για όλους αυτούς του λόγους αποφάσισα να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής των Κώστα Μαδυτινό για να διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις τη Λήμνο της αλήθειας, τη Λήμνο που μας αξίζει. Αδελφοί μου, μαζί θα τραγουδήσουμε για να σμίξουμε τον κόσμο…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button