Ανακοινώσεις

Διαδίκτυο: Οι προκλήσεις τον καιρό της πανδημίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  – Τοπική Διοίκηση ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, διαδικτυακή ενημερωτική εσπερίδα, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Οι προκλήσεις τον καιρό της πανδημίας», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και μέριμνα της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA).

Κύριος εισηγητής της ήταν ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιος, πρώην Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ενώ σε αυτήν έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων του Νομού Λέσβου, καθώς και εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Ειδικότερα, την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους, η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κα. Κακαλή Μαρία, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης κ. Τσακύρης Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος εθελοντισμού, πολιτισμού & νέας γενιάς του Δήμου Δυτικής Λέσβου κα. Ιωακείμ Ζαχαρώ, ο υπεύθυνος πολιτισμού του Δήμου Λήμνου κ. Μαρινάκης Νικόλαος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κα. Παπαδανιήλ Μαρία, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Θεοφανέλλης Τιμολέων, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη, οι εκπρόσωποι του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο κ. Συρρής Ιωάννης και κ. Παρασκευάς Απόστολος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Λέσβου κ. Καρίπης Παναγιώτης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχαλάκης Κωνσταντίνος από το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, κα. Ευαγγέλου Φωτεινή από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλλονής και κα. Βαφέα Κατερίνα από το ΕΠΑ.Λ. Μύρινας. Τη συνάντηση πλαισίωσε και η Ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου κα. Μπούζουκα Ελεάνα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο κ. Παπαπροδρόμου ανέλυσε, από τη σκοπιά του ειδικού, θέματα που αφορούν στην κυβερνο-ασφάλεια και στις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια διαλόγου που ακολούθησε μεταξύ των συμμετεχόντων, συζητήθηκαν απόψεις και προβληματισμοί τους σχετικά με την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν και την αναγνώριση κινδύνων που τυχόν ελλοχεύουν, από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, στις συνθήκες που η πανδημία έχει διαμορφώσει, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη λειτουργία φορέων και υπηρεσιών, αλλά και στις καθημερινές δραστηριότητες των πολιτών.

H εσπερίδα διεξάχθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «ZOOM» και προβλήθηκε ζωντανά στο διαδικτυακό κανάλι «IPA HELLENIC SECTION» του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) στο YouTube, ενώ τον συντονισμό της πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου Κανιμάς Πολυχρόνης, με τη συνδρομή του αρμόδιου δημοσίων σχέσεων Σκορδά Θέμη.

Σε όσους παρακολούθησαν διαδικτυακά την εκδήλωση, δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και σχόλια, για τα οποία έγινε προσπάθεια να συζητηθούν και να απαντηθούν από τους παρευρισκόμενους.

Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της I.P.A. εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον κ. Παπαπροδρόμου, καθώς και σε όλους όσοι με τη συμμετοχή και τη συνδρομή τους, συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Τυχόν ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ολόκληρη την εσπερίδα στο κανάλι της Ένωσης μας στο YouTube, μέσω του συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=y4aOs4cT2M

 Μυτιλήνη,   12 Μαρτίου 2021

Ο Πρόεδρος Πολυχρόνης Κανιμάς                               Η Γεν. Γραμματέας  Ελένη Μπούζουκα

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button