Ανακοινώσεις

Δήλωση Περιφερειάρχη για τα 110 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ Λημνου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη, 8 Οκτωβρίου 2022
Με αφορμή την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης της Λήμνου από τον Τουρκικό ζυγό, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με υψηλό Εθνικό συναίσθημα, λόγω και της χρονικής συγκυρίας έξαρσης της Τουρκικής προκλητικότητας, των αμφισβητήσεων και απειλητικής ρητορικής προς τα Νησιά της Ελληνικής παραμεθορίου, συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις εορτασμού απελευθέρωσης της Νήσου Λήμνου από τον Ελληνικό Στόλο υπό τον αείμνηστο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. Αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή στη μνήμη των γεγονότων , στους αγώνες και το φόρο αίματος των Λημνιών συμπατριωτών μας, στη διάρκεια των χρόνων της σκλαβιάς και των αγώνων για την ελευθερία του Έθνους και της Νήσου. Ρωμαίικος γιαλός, Μούδρο, Διαπόρι , στα Τσιμάνδρια η απόβαση και οι Έλληνες στρατιώτες μαζί με τους Λημνιούς οπλισμένους με ότι είχε ο καθένας μπήκαν στη Μύρινα ελευθερωτές. Η Ελληνική σημαία με κανονιοβολισμούς υψώθηκε στη θέση της στο ιστορικό Κάστρο μετά από 465 Χρόνια σκλαβιάς. Ο Επιτάφιος στο Ναό της Ευαγγελίστριας που αφιέρωσε ο Ελευθερωτής Ναύαρχος Κουντουριώτης και το θρυλικό θωρηκτό ‘ Γεώργιος Αβέρωφ’ εθνική κληρονομιά, μαρτυρούν τη μεγάλη νίκη και την επανένωσή της Νήσου με την Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι για τις νίκες αυτές. Είμαστε υπερήφανοι για τη Λήμνο και την μακραίωνη Ελληνική Ιστορία της. Είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς σήμερα, που αντιστέκεστε στις προκλήσεις με θάρρος και δίνεται τις μάχες της καθημερινότητας , για πρόοδο και ειρήνη. Έτοιμοι για κάθε αγώνα αν χρειαστεί. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας και συνεορτάζουμε την Επέτειο Απελευθέρωσης της Νήσου. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω οι Νήσοι του Βορείου Αιγαίου . Ζήτω οι Νησιώτες της ακριτικής Λήμνου.»

Από το Γραφείο Τύπου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button