Ανακοινώσεις

Δημαρχος Λημνου : Έκκληση προς τους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Μύρινα,20 Μαρτίου 2020

Έκκληση προς τους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις

Οι εισερχόμενοι από το εξωτερικό να τηρήσουν τα προβλεπόμενα για 14ήμερη απομόνωση

Στη  δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία η επίδειξη υπευθυνότητας εκ μέρους των πολιτών είναι το «κλειδί» για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, καλώ όλους τους δημότες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  και του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στην άφιξη ατόμων από το εξωτερικό σε περιοχές του νησιού μας και καθώς πληροφορούμαστε ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν αυτοπεριοριστεί, τους επισημαίνουμε ότι είναι υποχρεωτική πλέον η 14ήμερη απομόνωσή τους και τους καλούμε να συμμορφωθούν και να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Επίσης, καλούμε και όσους εισέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας να επιδείξουν προσοχή και να αυτοπεριοριστούν, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού στον τοπικό πληθυσμό. Σημειώνεται ότι, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η απουσία συμπτωμάτων δεν επιβεβαιώνει ότι ένα άτομο δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η απουσία επιβεβαιωμένου κρούσματος στην περιοχή του Δήμου μας δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Αντιθέτως, δεδομένων και των μεγάλων ελλείψεων που παρουσιάζονται στο νησί μας σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης, οφείλουμε να αυτοπεριοριστούμε και να αποφευχθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε άλλες περιοχές, με δραματικά αποτελέσματα.

Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Μένουμε σπίτι.

Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Μαρινάκης

Η φωτογραφία  ειναι  από την άδεια Αγορά της Μύρινας, που δεν ειναι πάντα έτσι…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button