Λήμνος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ: Παρωδία στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

Παρωδία στις εκλογές της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

Στην εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη για την ανάδειξη του Προεδρείου και των λοιπών μελών της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίο, άπαντα τα μέλη γίναμε μάρτυρες μίας εκλογικής παρωδίας πρωτοφανούς για τα αυτοδιοικητικά χρονικά,  με αποτέλεσμα  τα 10 από τα 17 μέλη που συμμετείχαν στην ψηφοφορία να αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να λάβουμε μέρος σε μία διαδικασία, όπου δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη οι ενστάσεις μας και η οποία καθ’ όλη τη διάρκειά της χαρακτηρίστηκε από προχειρότητα χειρίστου είδους,  τόσο ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία, όσο και ως προς την ανάδειξη του Προέδρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι η μυστική ψηφοφορία διεξήχθη με υποτυπώδη κάλπη, χωρίς ψηφολέκτες,  με ακατάλληλα ψηφοδέλτια, χωρίς παραβάν, παρουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης και φωτογράφων. Επρόκειτο, δηλαδή, για ψηφοφορία που μόνο μυστική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η παρωδία συνεχίστηκε όταν, μετά την αποχώρηση των 10 από τα 17 μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, τα εναπομείναντα μέλη συνέχισαν τη διαδικασία χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη απαρτία.

Για τη διαφύλαξη της λειτουργίας της ΠΕΔ, του κύρους και του σκοπού της,  η ανωτέρω διαδικασία θα προσβληθεί άμεσα.

Καλώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ να μην προχωρήσουν στην επικύρωση των πρακτικών, πριν ληφθεί γνωμοδότηση από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος, καλώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου να λάβουν επίσημα θέση για την άνευ προηγουμένου, προσβλητική προς τους αυτοδικοικητικούς θεσμούς και τη δημοκρατία, διαδικασία.

Προασπίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών εξασφαλίζουμε και την ενότητα των αυτοδιοικητικών μελών του συμβουλίου της ΠΕΔ Β. Αιγαίου.

 

Ο Δήμαρχος Λήμνου

Δημήτρης Μαρινάκης

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button