Περιοδικό

Δημος Λημνου : 295.000 € για ασφαλές νερό !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μύρινα, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» η πράξη «Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού Υπολειπόμενων Οικισμών του Δήμου Λήμνου», με δικαιούχο τον Δήμο Λήμνου, έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη. Η πράξη είναι προϋπολογισμού 294.706 ευρώ.

Το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ), το οποίο εκπονείται ήδη για τους οικισμούς της  Μύρινας, του Πλατύ και του Μούδρου, επεκτείνεται πλέον και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου μας.  Έχει στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο σύστημα ύδρευσης του πόσιμου νερού.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ) του Δήμου Λήμνου πραγματοποιείται σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Μέτρων του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και  Ενέργειας.

Το πρόγραμμα αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων από την πηγή υδροληψίας έως τη βρύση του καταναλωτή, εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button