Ανακοινώσεις

Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες του Ηλεκτρικού στους Δήμους… Θα το πληρώσουν οι Δημότες ;

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ με κυριότερα θέματα συζήτησης:
• Τα οικονομικά των δήμων υπό το πρίσμα της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους και της επιβολής του τέλους ταφής,
• Τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»,
• Τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τις εκδόσεις βεβαιώσεων ΤΑΠ από τους Δήμους για μεταβιβάσεις ακινήτων,
• Την επαναλειτουργία σε μόνιμη βάση της πλατφόρμας δήλωσης τετραγωνικών, χωρίς εξοντωτικά πρόστιμα
• καθώς και την άδικη προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών στους Δήμους στο ζήτημα της διαχείρισης της κακοκαιρίας “ΕΛΠΙΔΑ”,

Σχεδόν 100% αυξήθηκε το ενεργειακό κόστος των Δήμων
Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν σοκ στα οικονομικά μας
Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ενεργειακού κόστους με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι προκαλούν σοκ στα οικονομικά των δήμων καθώς είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δαπάνες των Δήμων μόνο για την ενέργεια το 2019 ανήλθαν στα 300 εκ. ευρώ, ενώ σήμερα οι Δήμοι δείχνει να επιβαρύνονται με άλλα τόσα, δηλαδή στο σύνολο 600εκ
Ίδια είναι και η εικόνα που μας μεταφέρθηκε στην ΚΕΔΕ από την ΕΔΕΥΑ, σε σχέση με το ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ της χώρας.
Αυτό το κόστος δεν είναι δυνατόν να μετακυλιστεί στους δημότες μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών και των τιμολογίων των ΔΕΥΑ, αλλά δεν μπορεί και να απορροφηθεί από τους δήμους.
Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η κοινή επιτροπή ΥΠΕΣ-ΥΠΟΙΚ-ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών Στ. Πέτσα και Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη με κύριο θέμα την άμεση εξεύρεση τρόπου κάλυψης του ενεργειακού κόστους των Δήμων. Παράλληλα πρέπει να εξεταστεί η κάλυψη του επιπλέον κόστους που προκαλεί η επιβολή του τέλους ταφής, αλλά και η πανδημία, η διαχείριση της οποίας προκαλεί σημαντικές δαπάνες στους Δήμους.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button